Revolut introduce conturi IBAN românești

Dacă nu te afli printre cei 1 milion de utlizatori Revolut din România, cu siguranță ai auzit cel puțin de brand. Revolut este o aplicație non-bancară, ce oferă conturi curente prin intermediul unei aplicații pentru realizarea tranzacțiilor.

Lansat în Marea Britanie, acesta oferea până săptămâna trecută IBAN-uri din străinătate. Dar pentru că România a devenit cea mai mare piață după Marea Britanie (cu o creștere de 400% în a doua parte a anului 2019), Revolut ne oferă posibilitatea de a ne bucura de el și mai mult.

Revolut: conturi IBAN românești

Revolut reprezintă o componentă importantă în digitalizarea vieții noastre sociale și financiare. Cu transferuri instant între conturile aplicației și a celor dintre bancă și Revolut, cu un curs valutar excelent și comisioane de alimentare minime sau chiar zero, brandul a devenit cunoscut și accesat de peste 1 milion de utilizatori doar în România.

În prima perioadă după lansare, Revolut era folosit în special pentru călătorii, având gratuitate 100% la schimbul valutar pentru 24 de valute. Însă numărul crescut de utilizatori a determinat românii să folosească aplicația zi de zi.

Posibilitatea de a avea un cont IBAN românesc în urma asocierii cu Libra Bank reprezintă deblocarea următorului nivel atât pentru utilizatori, cât și pentru Revolut. În primul rând oferă mai multă credibilitate în fața furnizilor cu care tranzacționează românii (încasarea salariilor), dar și reglarea comisioanelor de alimentare/ tranzacționare. Tot aici putem deosebi un cont bancar de un cont Revolut cu IBAN românesc prin comisioanele de administrare anuale.

Revolut are un impact major și în educația financiară, pentru posibilitatea de a investi în diverse acțiuni disponibile în aplicație (în funcție de planul tarifar ales: Standard, Premium & Metal este permis accesul către investiții în anumite companii listate la bursă). De asemenea, un mod educativ financiar extraordinar și o strategie pe termen lung implementată este Revolut Junior, care presupune un cont și un card pentru adolescenți, administrat de către părinți.

Important de reținut este că acest IBAN românesc nu te leagă cu nimic de Libra Bank. Rămâi client/ utilizator Revolut administrat de acesta, nu de Libra Bank. Parteneriatul dintre cele două branduri generează doar acest beneficiu de a integra Revolut în viața financiară a românilor. Faptul că aplicația are o interfață atât de simplă și practică permite chiar și utilizatorilor de vârsta a 2-a să aleagă Revolut ca principalul cont și mod de tranzacționare.

Așa cum am menționat mai sus, aplicația primește din ce în ce mai multă credibilitate în România. Nici până acum Revolut nu a fost o modalitate de a face evaziune, cu atât mai mult după parteneriatul cu Libra Bank. Pe orice cont Revolut se poate pune poprire, în urma unei notificări din partea ANAF către Libra Bank.

Revolut este un alt mod nou de a ne arăta ce înseamnă viața fără cash, așa că dacă nu ești încă utilizator al aplicației, acum este momentul ideal să descoperi beneficiile și facilitățile Revolut.