Ce este asigurarea Covid-19 și când te poți folosi de ea

Coronavirus
Sursa foto: pexels.com

Indiferent de vârstă sau istoric medical, fiecare dintre noi se teme de pericolul pandemiei Covid-19. Pentru a ne simți mai protejați și pentru a beneficia de resursele medicale de interes în pandemie, brokerii de asigurări au inclus în portofoliul lor asigurarea Covid-19.

Pandemia a confirmat încă o dată nepregătirea și insuficiența instituțiilor publice și a declanșat o criză financiară la nivel mondial. Cu atât mai mult asigurarea Covid-19 sau asigurările care acoperă evenimentele medicale generate de pandemie sunt un sprijin important pentru sănătatea noastră.

Ce este asigurarea Covid-19

Asigurarea Covid-19 reprezintă acoperirea evenimentele provocate de pandemie, la nivel național sau internațional. Pentru multe companii de asigurări, asigurarea Covid-19 este o extindere a pachetelor de asigurări medicale private pe care le au deja în portofolii. Având în vedere că pandemiile sunt excluse din asigurările pe care le găsim în portofoliile lor, acest upgrade reprezintă realmente un beneficiu în premieră pus la dispoziția și accesibilitatea noastră.

Pentru Generali România este un pachet nou lansat, o asigurare Covid-19 de grup adresată angajatorilor și dedicată celor care doresc să își continue activitatea profesională în timpul unei provocări atât de mari.

Când te poți folosi de asigurarea Covid-19

Chiar și pentru vacanțele pe care te gândești să le faci, asigurarea de sănătate cu acoperire pentru Covid-19 este mult mai tentantă decât o simplă asigurare de călătorie. Deoarece asigurarea de călătorie acoperă doar evenimentele din zilele de vacanță, în timp ce asigurarea privată de sănătate cu acoperire Covid-19 își face efectele și la reîntoarcerea în țară pentru eventualele tratamente și investigații medicale suplimentare.
Condițiile pentru a încheia o asigurare medicală privată ce acoperă și evenimentele cauzate de Covid-19 sunt limita de vârstă (maxim 65 sau 70 ani), să nu fi infectat deja cu virusul Covid-19, iar dacă optezi pentru o asigurare de călătorie, destinația să nu fie pe lista roșie/ galbenă.

În funcție de interes, de riscul asumat, de condițiile de călătorie și bugetul alocat, poți alege între un concediu în România sau în afara granițelor. Chiar dacă Covid-19 nu are asociat un tratament specific, asigurarea medicală acoperă cheltuielile de spitalizare, de ATI și anumite investigații în contextul pandemiei.

Asigurarea Covid-19 vine ca măsură de atenuare și în rândul băncilor pentru asigurările creditelor comerciale. În contextul creșterii șomajului și a menținerii șomajului tehnic în anumite firme și companii, băncile încearcă să fie alături de clienții lor cu beneficii importante pe durata pandemiei. Pentru persoanele fizice amânarea ratelor la bancă și amânarea obligației de plată la carduri de credit și overdraft, iar pentru persoanele juridice prelungirea facilităților de credit recurente, păstrând neschimbate costurile actuale și asigurarea de credit comercial (include riscul de neîncasare a creanţelor).

La 10 luni de la declanșarea pandemiei Covid-19 societatea este mai schimbată decât ne așteptam, chiar dacă unele direcții au fost așteptate și preconizate încă dinaintea acesteia. Însăși criza resimțită în sistemul privat a consolidat major relațiile dintre consumator și instituții, dezvoltând soluții de moment sau pe termen lung.