5 pași esențiali pentru un buget personal echilibrat

Crearea unui buget echilibrat stă la baza gestionării eficiente a finanțelor personale. Banii reprezintă o resursă importantă, dacă știi cum să-i pui să lucreze pentru tine, în aceeași măsură în care și tu lucrezi pentru a-i câștiga. Iată care sunt etapele de structurare a bugetului, ca să-ți poți atinge obiectivele financiare și să te menții pe drumul cel bun.

Cum influențează rata inflației cursurile valutare principale

Indicator economico-financiar de bază, rata inflației reprezintă măsura în care nivelul general al prețurilor pentru bunuri și servicii crește, pe o perioadă determinată. Efectul ei constă în scăderea puterii de cumpărare a monedei din țara respectivă. Află în continuare cum influențează această dinamică inflaționistă cursurile valutare principale, la nivel național, regional și internațional.

Cum să investești la bursă – ghid pentru începători

Investițiile la bursă par intimidante pentru începători, dar reprezintă o cale accesibilă și eficientă de a-ți crește averea pe termen lung. Află cum să-ți crești veniturile prin investiții la bursă și care sunt pașii pe care să-i urmezi în acest domeniu dinamic!   

Tipuri de dobânzi și cum se calculează acestea

Fie că ești la început în domeniul investițional sau cauți cea mai bună metodă de gestionare a banilor, te întâlnești cu termeni valutari și financiari, precum dobânda. Află în continuare ce este dobânda, care sunt efectele ratei dobânzii și cum să iei deciziile optime de împrumuturi, economisire sau investiții!

Fondurile de investiții: ce sunt și cum să le folosești

Stabilitatea financiară înseamnă gestionarea mixului optim de venituri active și pasive, pe termen mediu și lung. Ca să identifici oportunitățile potrivite pentru tine, este necesar să cunoști care sunt principalele tipuri de investiții. Află în continuare detalii despre fondurile de investiții: ce sunt și cum să le folosești ca să faci profit. 

Bănci din România care acceptă criptomonede

În era digitală, monedele virtuale au devenit o opțiune viabilă pentru investiții și tranzacții. Află în continuare ce bănci din România acceptă criptomonede, cum să deschizi un cont crypto și ce trebuie să știi despre legislația românească referitoare la criptomonede.