Curs valutar Banci

Mai jos gasiti cursul valutar valabil astazi la principalele banci romanesti, atat la vanzare, cat si la cumparare. Puteti selecta valuta dorita dar si data pentru care doriti afisarea cursului valutar la banci.
Nr. Nume banca Cumparare Vanzare
1. Alpha Bank Romania 4.9080 5.0280
2. Banca Comerciala Romana 4.8840 5.0540
3. Banca Romaneasca 4.8430 4.9930
4. Banca Transilvania 4.9000 5.0450
5. BRD - Groupe Societe Generale 4.8890 5.0430
6. C.E.C. 4.9200 5.0200
7. Credit Europe Bank 4.9000 5.0500
8. Idea Bank 4.9210 5.0210
9. ING Bank 4.8721 5.0709
10. Intesa Sanpaolo 4.9024 5.0275
11. Leumi Bank Romania 4.7407 4.9402
12. OTP Bank Romania S.A. 4.9000 5.0400
13. Piraeus Bank Romania 4.9100 5.0200
14. ProCredit Bank 4.8960 5.0440
15. Raiffeisen Bank 4.9094 5.0341
16. UniCredit Bank 4.9100 5.0300

Zilnic faci tranzacții în lei sau în valută, iar eficiența activității tale financiare depinde de informațiile pe care le obții, ca să iei decizii fundamentate. Îți prezentăm în continuare detalii despre cursul valutar la diferite bănci comerciale și la banca centrală (BNR).

Cum să urmărești evoluția cursului valutar

cotatii valutare

Pagina principală a site-ului cursvalutar.ro afișează cursurile valutare actualizate ale principalelor bănci, așa că poți să compari rapid ratele oferite. Dacă ești în căutarea unui anumit curs valutar, poți folosi bara de căutare din partea de sus a paginii, inclusiv pentru piața valutară internațională. De asemenea, poți vedea istoricul cursurilor valutare printr-un simplu click pe simbolul monedei respective. Simbolurile și culorile utilizate pe site au scopul de a te ajuta să înțelegi mai ușor informațiile. De exemplu, o săgeată verde în sus arată o creștere a valorii monedei, în timp ce una roșie în jos indică o scădere.

Urmărirea evoluției cursului valutar este o altă caracteristică utilă a site-ului. Acesta îți permite să setezi alerte pentru fluctuațiile de preț, ca să fii la curent cu cele mai recente modificări. Poți vedea istoricul cursurilor valutare, pentru a urmări tendințele și a realiza previziuni. Tot ce trebuie să faci este să selectezi moneda de care ești interesat și să specifici perioada de timp pentru care dorești să vizualizezi istoricul. Familiarizează-te cu termeni precum "curs de cumpărare" și "curs de vânzare", ce se referă la prețul la care o bancă este dispusă să cumpere sau să vândă o anumită valută.

Analiza comparativă a cursurilor valutare oferite de diferite bănci

În lumea financiară dinamică de astăzi, este esențial să realizezi o comparație între cursurile valutare oferite de Banca Națională a României și de bănci comerciale, pentru a înțelege care bancă oferă cel mai bun curs de schimb. Colectarea de date de pe site-ul cursvalutar.ro și analiza acestora reprezintă un pas important în acest proces. Acest site oferă informații actualizate constant despre cursurile valutare practicate de diferite bănci, ceea ce îl face o resursă valoroasă pentru oricine dorește să facă o analiză comparativă.

Dar, cursul valutar oferit de o bancă nu este influențat doar de cererea și oferta de pe piața valutară. Alți factori ce pot influența cursul valutar includ politica băncii, condițiile economice globale și politica valutară a țării. De exemplu, o bancă poate decide să ofere un curs de schimb mai favorabil pentru a atrage mai mulți clienți, sau poate decide să-și protejeze poziția în fața fluctuațiilor economice globale, oferind un curs de schimb mai conservator.

După colectarea și analiza datelor, interpretarea corectă a acestor informații reprezintă o altă etapă importantă. A înțelege modul în care fluctuațiile economice globale afectează cursul valutar sau a politicii unei anumite bănci în ceea ce privește cursul valutar poate fi o sarcină complexă. Cu toate acestea, monitorizarea acestor factori ajută la anticiparea direcției în care va evolua cursul valutar.

Beneficiile unui instrument online în tranzacțiile valutare

În era digitală în care trăim, timpul este o resursă extrem de valoroasă. Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării unui instrument online precum cursvalutar.ro este economisirea timpului. În loc să fie nevoie să vizitezi personal fiecare bancă sau să accesezi site-urile unor bănci digitale pentru a verifica cursurile valutare, poți obține aceste informații cu un singur click.

Accesibilitatea și ușurința de utilizare sunt alte două beneficii cheie. Platforma poate fi accesată oricând și oriunde, atât timp cât ai o conexiune la internet. Interfața este intuitivă și ușor de utilizat, furnizând date actualizate în timp real și un convertor valutar performant. Astfel poți să iei decizii rapide și informate, ca să-ți gestionezi în mod eficient finanțele. Un alt beneficiu major al platformei este posibilitatea de a compara rapid cursurile valutare ale diferitelor bănci. Poți identifica cu ușurință cea mai avantajoasă opțiune pentru tranzacțiile valutare pe care vrei să le efectuezi. În plus, platforma reprezintă un sprijin valoros în luarea deciziei, prin oferirea unei viziuni generale asupra cursurilor valutare. Acest lucru te ajută să acționezi mai informat, deci să obții economii semnificative.

Pe scurt
  • Profitul diviziei de servicii la sondă a Rompetrol a crescut de aproape 5 ori

    Furnizorul de servicii la sondă Rompetrol Well Services, controlat de KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului petrolier kazah de stat KazMunayGas, a raportat un profit net de 11,767 milioane lei pe anul trecut, de aproape 5 ori mai mare decât cel din 2022 (2,449 milioane lei).

  • Într-un nou an cu oportunități aduse de cerealele ucrainiene, TTS raportează creștere explozivă a profitului net

    Cea mai importantă companie de transport de la Dunărea inferioară, Transport Trade Services, și-a majorat an ul trecut 54,46% câștigul pretaxare EBITDA, la 437,6 milioane lei, de la 215,10 283,3 milioane lei.