Top instrumente prin care obții cel mai bun curs valutar în 2022

Să obții cel mai bun curs valutar în 2022 este mai simplu decât în anii precedenți, datorită tehnologiei și instrumentelor digitale care sunt astăzi la dispoziția oricărei persoane care deține un smartphone.

Până acum câțiva ani, singurele căi prin care puteai face schimb valutar în România erau băncile și casele de schimb valutar. Însă astăzi poți cumpăra și vinde valută 100% digital, cu ajutorul telefonului.

Aceste instrumente digitale afișează propriul curs de schimb, precum în cazul băncilor sau caselor de schimb valutar, însă apariția lor a diversificat piața și a oferit astfel publicului rate de schimb mai avantajoase. Acestea iau ca referință, ca și în cazul modalităților clasice de schimb valutar, cursul afișat de Banca Națională a României.

Contul curent GeniusCont, de la UniCredit Bank, oferă rate de schimb la cursul BNR

Dacă îți deschizi GeniusCont vei putea beneficia de Happy Hour Exchange Rate, adică vei putea schimba la cursul BNR, limita fiind de 1000 eur/zi. Acest lucru se poate face doar între 13:15 si 14:15, de luni până vineri în zilele lucrătoare bancare. Detalii aici.

Revolut oferă cel mai simplu mod de a schimba valută în 2022

Cea mai populară bancă 100% digitală din Europa, Revolut oferă utilizatorilor săi și posibilitatea de a realiza schimburi valutare direct în contul online, la rate de schimb avantajoase, actualizate în timp real în aplicația mobilă.

Revolut nu aplică comisioane proprii atunci când schimbi lei în valută daca efectuezi schimbul de luni pana vineri si păstrezi o limită de schimb valutar de 1000 eur echivalent in lei. În plus, se afișează procentual diferența dintre cursul de schimb disponibil față de cel al Băncii Centrale Europene. În cazul monedei euro, această diferență se situează, de regulă, în jurul procentului de 0,05%.

Prin intermediul Revolut ai acces la peste 30 de valute la nivel internațional, din acestea făcând parte și cele mai căutate, precum euro și dolar.

Schimbul valutar în contul Revolut se realizează fără a fi nevoie de un cont adițional în valută. Mai exact poți schimba lei în euro (sau în orice altă monedă disponibilă în aplicație) în același cont. Ulterior, poți realiza transferuri instant de bani oriunde în lume, întocmai precum în cazul transferului de lei în România.

De asemenea, aplicația mobilă oferă posibilitatea de a urmări Forex în timp real, pentru vedea fluctuațiile valutelor și a face operațiunea de schimb valutar în cel mai avantajos moment.

Akcenta oferă curs valutar avantajos pentru persoane juridice

Akcenta oferă soluții de schimb valutar și plăți internaționale pentru persoanele juridice care își desfășoară activitatea alături de parteneri din afara României.
Principalele avantaje ale Akcenta pentru persoanele juridice sunt: schimburi valutare fără comision, tranzacții fără limită valorică, decontare imediată a tranzacțiilor și rapiditatea serviciilor. De asemenea, Akcenta oferă și posibilitatea de a încheia operațiuni la termen și soluții personalizate pentru a proteja marginea de profit a persoanei juridice.

Însă Akcenta poate fi folosit și de către persoane fizice, în special atunci când acestea dispun de o sumă mare de lei pe care doresc să o convertească în valută, precum în cazul unei achiziții imobiliare. În aceste cazuri este extrem de important ca rata de schimb să fie una avantajoasă, pentru minimizarea pierderilor cauzate de diferența de curs valutar.

Cel mai bun curs valutar offline

În cazul în care nu ai acces la instrumentele digitale menționate mai sus, poți schimba lei în valută prin intermediul băncilor sau caselor de schimb valutar. De regulă, casele de schimb valutar pot afișa un curs de schimb mai avantajos și sunt dispuse și să negocieze în cazul în care dorești să schimbi o sumă mai mare.