ING și BCR nu taxează diferit alimentarea conturilor Revolut

Card Revolut MetalÎn urma unui articol apărut într-o publicație economică se inducea ideea că două bănci din România (BCR și ING) taxează prin comisioane atunci când îți alimentezi contul de Revolut. Despre ce este Revolut și cum funcționează am scris aici. Unul dintre avantajele Revolut este cursul de schimb valutar mult mai bun decât cel practicat de către bănci: în Revolut schimbi euro/lei la un curs apropiat de cursul bnr în timp ce băncile au rate mai puțin avantajoase.

I-am întrebat pe cei de la ING care este comisionul perceput în cazul în care alegi să îți faci top-up pe contul de Revolut (top-up înseamnă să îți alimentezi contul Revolut printr-o tranzactie folosind cardul pe internet). Tranzacția cu card ING prin care tu îți alimentezi contul Revolut este văzută de bancă drept o plată la comercianți (plată pe internet cu cardul).

Iată ce ne-a răspuns ING:

 Comisioanele aplicate tranzacțiilor în Revolut sunt aceleași ca și până acum.
În cazul tranzacțiilor de tip Top-Up, comisioanele sunt 0(zero). Transferul în Revolut din contul de valută ING este 0(zero) dacă există gratuitate pe contul de lei (încasare lunară de minim 700 lei și cel puțin o plată efectuată cu cardul) sau 5 lei/ transfer dacă nu ai gratuitate. Mai multe detalii despre comisioanele aplicate poți afla aici: https://ing.ro/dam/ingro/doc/taxe_comisioane.pdf

Răspunsul este foarte clar. Dacă îți incasezi salariul la ING și folosești cel puțin o dată pe lună cardul lor, nu plătești niciun comision când îți faci top-up în Revolut din contul EUR ING.

Top-up în Revolut este zero indiferent dacă incasezi salariul în contul ING sau nu. Încasarea salarială îți asigură comision 0(zero) la transferul direct prin Home’Bank din contul de EUR ING în contul Revolut.

Întrebați și ei despre acest lucru, cei de la BCR au răspuns că nu taxează diferit trazactiile prin care îți poți alimenta contul Revolut:

BCR nu percepe comisioane procentuale pentru transferurile în Revolut, cu atât mai puțin comisioane speciale. Comisioanele noastre pentru Revolut și alte transferuri interbancare sunt fixe, indiferent de suma transferată, și pot varia între 0(zero) lei (pentru clienții cu card și cont George) și 4 lei (pentru celelalte tipuri de conturi BCR)