Revolut: ce este și cum funcționează?

Probabil ai auzit și tu de Revolut, probabil ai chiar prieteni, rude sau cunoștințe care folosesc Revolut. Dar ce reprezintă Revolut? Ei bine, este un nou sistem online prin care poți realiza tranzacții bancare care nu implică băncile. Iar brandul se mândrește cu lipsa comisioanelor, a taxelor pentru schimburile valutare și cu o acoperire internațională care numără peste 8 milioane de utilizatori.

Ce este Revolut?

Cardul Revolut insotit de bancnote romanestiRevolut este un sistem ce oferă conturi curente printr-o aplicație mobilă, eliminând complet băncile din ecuație. Mai exact, prin aplicația Revolut poți realiza o mulțime de operațiuni bancare, precum transferul de bani în 29 de valute, poți retrage bani de la bancomat cu ajutorul cardului de debit pre-plătit atașat la contul tău, poți face schimburi între bani și criptomonede, îți poți achiziționa asigurări medicale direct de pe smatphone, poți economisi bani și multe altele.

Atunci când îți deschizi un cont Revolut, primești un cont curent în Marea Britanie, un cont IBAN în euro, gratuit. Schimburile valutare sunt 100% gratuite în 24 de valute, iar accesul la criptomonede este instant.

Compania a fost înființată de către Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, cetățeni ruși cu rezidență în Marea Britanie, cu o vastă experiență în domeniul bancar, la companii faimoase precum Lehman Brothers și Credit Suisse.

Schimbul valutar cu ajutorul Revolut

Dacă schimbi periodic valută în lei (sau invers), atunci Revolut este soluția perfectă: îți oferă cel mai bun curs valutar (de luni până vineri, ora Londrei). Cursul este dinamic și se modifică în timp real, în funcție de cererea și oferta de pe piața interbancară. Revolut primește informațiile despre cotațiile valutare de la terți (Morningstar și Currencycloud). Cotația oferită de Revolut este foarte apropiată de cursul BNR.

Dacă ești în căutarea celui mai bun curs valutar atunci ar fi indicat sa eviți schimbul în timpul weekendului (sambătă și duminică, ora Londrei), deoarece ratele oferite sunt fixe. Revolut vrea în acest fel să se protejeze împotriva unor eventuale fluctuații mari care ar putea apărea în timpul weekendului.

Aici poți vei găsi mai multe detalii, inclusiv ce comisioane se pot aplica.

Cum funcționează Revolut?

Aplicația mobilă Revolut este gratuită și se poate descărca din magazinul de aplicații al sistemului de operare al smartphone-ului tău, iar contul se deschide direct din aplicație, în câteva minute. Apoi alegi tipul de cont pe care îl dorești și încarci contul cu suma minimă de 50 de lei. Acesta este un pas obligatoriu pentru a-ți deschide contul, dar din această sumă de scad cei 25 de lei pe care va trebui să îi plătești dacă îți comanzi cardul fizic.

În contul tău, poți urmări tranzacțiile realizate prin cardul Revolut, îți poți realiza bugete pentru diverse activități sau poți economisi bani. Tranzacțiile se pot realiza către alte conturi Revolut, fiind procesate instant și fără comisioane. De asemenea, poți primi notificări la fiecare acțiune întreprinsă în cont.

Cardul Revolut: cum se folosește și cum îl obții?

Cu Revolut, ai opțiunea să dispui de un card electronic, exclusiv online, dar și de unul fizic. Cardul virtual îți oferă beneficiul de a efectua plățile online, iar dacă nu ești convins de siguranța unei tranzacții, poți genera și carduri online de unică folosință, pe care să le folosești la o singură tranzacție și care să nu ofere șansa unor furturi virtuale.

Poți beneficia și de un card Revolut fizic, acesta putând fi comandat direct din aplicație. Costul lui va fi de 25 de lei, iar timpul în care va ajunge la tine este de 2-3 săptămâni. În plus, cardul fizic îți va oferi posibilitatea de a plăti la POS, dar și să economisești bani prin intermediul seifului virtual din cont.

Cum alimentezi contul Revolut?

Contul tău Revolut poate fi alimentat prin diverse metode, precum transferul bancar, prin intermediul altui card sau prin transfer de la alte persoane. Tot ce trebuie să faci este să intri în aplicația mobile, să selectezi moneda în care va fi realizată operațiunea și suma dorită.
Dacă vrei să cer bani de la alte persoane, poți face acest lucru din secțiunea „Plăți” a contului Revolut. Persoana respectivă va primi o notificare, bineînțeles în contul său Revolut, prin intermediul căreia îți poate trimite suma solicitată.

Revolut este compania fintech considerată „unicorn”, cu una dintre cele mai mari creșteri din categoria de start-up-uri internaționale. Înființată în 2015, Revolut a convins peste 8 milioane de persoane să îi folosească serviciile, iar beneficiile pentru utilizatori sunt incontestabile!

Îți poti face un cont Revolut intrând pe site-ul lor oficial.