Ghid de supraviețuire urbană: viața fără cash

În zilele noastre, majoritatea furnizorilor de servicii sau produse s-au adaptat la standardele moderne. Astfel, poți plăti cu cardul atunci când îți cumperi produse de la hipermarket, supermarket sau alte magazine de dimensiuni mai mici. Poți folosi cardul pentru plățile în magazinele de haine și chiar atunci când îți comanzi mâncare acasă sau la birou.

Viața fără cash are o mulțime de avantaje, printre care principalul este faptul că economisești timp. Nu mai trebuie să mergi la bancomat pentru a scoate bani iar și iar. Atunci când plătești fără cash îți poți achita facturile online și să scapi de cozile obositoare de la ghișee. De asemenea, ai și o mulțime de avantaje, precum lipsa comisioanelor sau acumularea punctelor de loialitate care se pot transforma în bani sau beneficii, în funcție de banca la care ai contul.

Comercianții îți oferă posibilitatea de a achita cash sau cu cardul aproape în toate situațiile la care te poți gândi. Cu toate acestea, nu toți s-au adaptat la aceste standarde moderne, existând încă magazine de cartier, covrigării sau alte situații în care singura variantă de plată este prin cash.

Acest lucru poate părea un inconvenient pentru majoritatea dintre noi, care am renunțat la a mai folosi numerarul. Deci, ce este de făcut în situațiile acestea? Există vreo variantă prin care poți „supraviețui” în oraș absolut fără cash? Noi am alcăuit o listă cu cele mai populare și avantajoase metode de a trăi viața fără cash!

1. Viața fără cash prin transfer bancar sau plată online

Așa cum am menționat anterior, poți scăpa de grija facturilor și de statul la cozi interminabile daca plătești prin transfer bancar. Furnizorii de energie, electricitate, gaz etc., îți oferă posibilitatea de a-ți face un cont personal pe website-ul lor și de a plăti prin transfer bancar facturile. Există și unele administrații de bloc care oferă posibilitatea de a-ți plăti întreținerea prin transfer bancar!

În plus, dacă plătești facturile prin plata online nu vei avea niciun comision, indiferent de banca la care ai contul. Iar dacă plătești spre exemplu cu un card de credit, poți acumula puncte pe care să le transformi în bani sau beneficii, dacă banca la care ai contul îți oferă această posibilitate.

2. Viața fără cash prin aplicații bancare pe mobil

Aplicațiile bancare pe mobil au reprezentat un pas important în modernizarea sistemelor bancare, iar acest lucru a deschis o întreagă lume plină de posibilități pentru noi. Poți transfera bani instant între conturile tale sau către prieteni care îți pot oferi cash în schimbul transferurilor.

Așa că, dacă ești la covrigărie și nu ai deloc cash, transferă banii persoanei care te însoțește și te poți bucura de produsele respective. Banii se transferă instant dintr-un cont în altul dacă sunteți clienții aceleiași bănci, iar comisionul este zero.

3. Viața fără cash prin Revolut

Revolut este o alternativă la conturile în băncile tradiționale. Mai exact, Revolut este o companie care oferă carduri pentru cumpărături prin care poți face tranzacții sigure oriunde în lume. De asemenea, marele avantaj este că nu este subsidiar unei bănci, ceea ce înseamnă că poți trimite și primi bani din Revolut în Revolut fără absolut niciun comision, iar transferul se procesează instant. Un alt mare avantaj este cursul de schimb valutar foarte bun. De exemplu, în străinătate, la plata într-o altă valută, Revolut folosește rata de schimb valutar în timp real.

Revolut îți oferă și posibilitatea de a-ți crea carduri virtuale pentru a le folosi o singură dată, dacă nu ești sigur în legătură cu tranzacția pe care urmează să o efectuezi. Și poți scoate și bani cash dacă este necesar, dar cu o anumită limită.

De asemenea, Revolut are și o aplicație mobile atașată, care îți permite să vezi în timp real toate tranzacțiile, dar și să faci altele noi.

Așadar, există o mulțime de variante pentru a-ți putea trăi viața fără cash. Tot ce trebuie să faci este o alegi pe cea potrivită stilului tău!