Cum să găsești cadouri în bugetul tău

Pe toți ne încântă cadourile de la cei dragi și ne bucurăm să oferim semnificații aparte unor lucruri care ne amintesc de momente, de relații sau oameni. Fiecare experiență pe care o trăim o regăsim de multe ori într-un cadou primit care ne păstrează o amintire vie.

Tocmai pentru că știm câtă bucurie stă într-un cadou, pe termen lung, de cele mai multe ori căutăm să fie memorabil: ceva la care a visat mult timp, ceva ce se găsește greu, etc. Și suntem dispuși să cheltuim foarte mult pentru asta. Dar ce facem când avem un buget modest în care trebuie să ne încadrăm? Ți-am pregătit câteva indicii despre cum să găsești cadouri în bugetul tău.

Cum să găsești cadouri în bugetul tău

Indiferent că este vorba despre partenerul de viață, de cel mai bun prieten sau de părinți, este foarte greu să păstrezi o constantă în cadouri cu bugete generoase. Așa că trebuie să știi cum să găsești cadouri chiar și atunci când trebuie să faci economii, când nu știi exact ce și-ar putea dori persoana în cauză, sau chiar și atunci când aparent nu îi lipsește nimic.

Cadourile cu buget mic sau mediu pot părea o misiune dificilă, dar dacă te gândești mai puțin la costuri și mai mult la reacția pe care o poate avea protagonistul surprizei, devinte interesant și distractiv. Toată diversificarea și tehnologia la care suntem expuși ne stimulează mult dorința și simțul proprietății. Ne-am format un comportament de achiziție foarte ușor de influențat, iar rezultatul este că ne permitem și ne cumpărăm foarte multe lucruri pe care ni le dorim. De aceea de multe ori pare dificil să oferi un cadou care să impresioneze. Mai ales dacă el trebuie încadrat într-un anumit buget.

Cadouri personalizate cu buget redus

Chiar dacă și-au mai pierdut din originalitate, cadourile personalizate vor avea mereu un impact emoțional, mai ales dacă îl și adaptezi persoanei căreia îl oferi. Mesaje speciale, cuvinte sau versuri cu o anumită semnificație aparte, poze, etc, toate pot fi transfornate într-un cadou foarte fain.

O cană de cafea cu un mesaj personalizat pentru cineva ‘’not a morning person’’, cartonașe cu mesaje erotice pentru partenerul tău, un tricou cu un hashtag special pentru un prieten cool, o poză cu un mesaj drăguț pentru părinți, un tablou cu imaginea stelelor dintr-o noapte specială (zi de naștere, zi de nuntă, etc), un șorț de bucătărie personalizat pentru mama, o trusă de scule personalizată pentru tata și lista poate continua.

Chiar și pentru colegii de la birou sunt multe variante din care poți alege: o brichetă personalizată, un pahar gravat, o tăbliță cu un mesaj pentru birou, o păpușă voodoo cu un mesaj personalizat, etc. Evenimentele de la birou au oricum în mod implicit un buget alocat, deci așteptările sunt setate pentru toată lumea. Misiunea ta este să potrivești cadoul cu personalitatea colegului căruia trebuie să îi oferi cadoul.

Cadouri amuzante cu buget redus

Ne plac momentele în care suntem fericiți, în care ne distrăm, așa că un cadou amuzant va fi cu siguranță memorabil. Un gamepad pentru mobil l-ar face fericit pe partenerul tău dacă îi plac jocurile online, table games pentru prietenii tăi cărora le plac să se revadă într-o seară la Monopoly sau Catan, o caricatură pentru cineva apropiat, o jucărie sexuală sau o păpușă gonflabilă cu un mesaj dedicat pentru un prieten rușinos, etc.

Lista poate continua cu foarte multe obiecte pe care le găsești pe site-uri de specialitate, important este, din nou, să găsești numitorul comun dintre persoana respectivă și cadoul pe care i-l poți oferi.

Cadouri „altfel” cu buget redus

Dacă tot nu ai regăsit în lista de până acum cadoul ideal, optează pentru mai multă creativitate. Ai un prieten mereu ocupat cu jobul? Folosește-te de toate resursele necesare pentru a-i face cumpărăturile cu livrare acasă, iar împreună cu un mesaj personalizat cu siguranță va fi un cadou memorabil.

Este ziua prietenei tale? Intră pe Glovo, cumpără-i un desert și trimite-l la birou, cu siguranță se va bucura de un moment drăguț și neașteptat.

Ai o prietenă care își bea cafeaua în fiecare dimineață în același loc? Cumpără-i un voucher și asigură-i primul moment plăcut din zi pentru întreaga săptămână.

O ședință de masaj mamei sau iubitei tale, un set de stikere cu mesaje scrise de tine lipite pe mașina iubitului, o dedicație la radio, o aplicație pentru telefonul mobil și multe alte idei pot transforma un tabiet, o rutină sau o dorință superficială într-un cadou plăcut, cu un buget redus.

Chiar dacă ne este uneori mai ușor să facem cadouri scumpe, nu întotdeauna suntem în contextul potrivit. Fie nu dispunem de buget pentru cadou, fie este vorba despre cineva căruia nu îi lipsește nimic, cineva cu care nu suntem chiar atât de apropiați sau pur și simplu nu vrem să fim interpretați greșit prin cadouri scumpe sau alte situații punctuale. Cert este că un cadou cu un buget redus poate impresiona mai tare prin creativitate, rămâne memorabil prin poveștile spuse mai departe despre el și ne apropie mai mult unii de alții prin mesajele transmise.

Concentrează-te pe persoană și mai puțin pe cadou. Astfel vei identifica repede cu ce anume vei reuși să oferi un cadou cu zâmbet.