Unde faci cumpărăturile online?

Cumpărăturile online fac parte din comportamentul nostru de consumator încă de acum mult timp. A fost o adaptare reciprocă între noi și furnizorii de servicii și produse, motiv pentru care știm că ne descurcăm fără cash.

Pe lângă furnizorii de servicii bancare, care au integrate diverse beneficii în pachetele lor, au apărut și alte sisteme de plată care ne ușurează cu multe viața, cum ar fi PayPal sau Revolut.

Iar pentru că virusul Covid19 a generat un comportament de prevenție, cumpărăturile online te țin departe de expunere și de drumul până la rafturile goale din supermarket.

Unde faci cumpărăturile online?

Cu sau fără cash, în contextul pandemiei Covid19 ne bucură mult posibilitatea cumpărăturilor online, indiferent de natura lor. De pe canapeaua ta poți fi cât de selectiv dorești cu produsele de care ai nevoie, poți urmări mai atent ofertele speciale ale furnizorilor, nu te expui riscului de a intra în contact cu virusul, eviți aglomerația, statul la coadă și timpul din trafic. Și foarte important este că poți face asta în orice moment al zilei îți dorești tu.

Chiar dacă unele supermarket-uri aveau de ceva timp serviciul de livrări, acum ai suficiente variante din care să te aprovizionezi.

Mega Image îți pune la dispoziție o aplicație prin intermediul căreia îți poți comanda online și poți urmări produsele până ajung la tine. De asemenea, au actualizate intervale orare pentru următoarele 7 zile, astfel încât să îți alegi singur momentul în care vrei ca acestea să îți fie livrate. Iar la o comandă minimă de 250 lei, livrarea este gratuită.

Carrefour are și el un supermarket online prin care îți poți cumpăra anumite produse, dacă ești din București, Ilfov sau Ploiești și nu plătești livrarea la cumpărături de minim 300 lei.

Kaufland te ajută să îți faci o listă de cumpărături accesând peste 1400 de produse și secțiuni dedicate promoțiilor pentru mai multe orașe. Mai mult, îți pune la dispoziție și diverse rețete din care să îți inspiri poftele.

Auchan livrează în toată țara, iar pe lângă livrarea gratuită la o comandă de minim 200 lei, au și pachete prestabilite pentru cei mai practici dintre noi, care nu vor să se ‘’plimbe printre rafturile online’’ prea mult timp.

Cora îți vine în ajutor cu un ghid de cumpărături online prin care te ajută să îți alegi produsele pe care ți le dorești din lista de magazine disponibile, cu posibilitatea de a-ți ridica singur comanda sau de a-ți fi livrată la domiciliu.

Selgros îți pune la dispoziție o listă cu parteneri online la care asigură aprovizionarea, iar aceștia se ocupă mai departe de cumpărăturile tale, oferindu-ți diverse beneficii și oferte.

Totuși, pentru că statul acasă în perioada asta îți oferă mai mult timp pentru research și îți permite să fii mai selectiv cu nevoile tale, poți contribui la susținerea producătorilor locali. Este o situație dificilă pe care o resimțim cu toții, iar pentru unii furnizori mai mici poate însemna mult o comandă în plus.

Cum faci cumpărăturile online?

Dacă nu vrei să îți faci conturi la fiecare supermarket sau nu vrei să te limitezi de fiecare dată la același, Bringo te ajută să îți alegi magazinul de unde vrei să cumperi și îți pune la dispoziție un livrator care se ocupă de cumpărăturile tale și de livrarea acestora.

Iar pe lângă produsele de supermarket livrate de la Kaufland, dacă lista ta de cumpărături include și alte tipuri de produse (farmaceutice, mâncare comandată direct de la restauramt, etc), Glovo te ajută cu un meniu din care chiar ai ce să îți alegi.

Cumpărături online la restaurante

Pentru că unii dintre noi vor să economisească timp și la gătit, nu doar la cumpărăturile online, sunt câteva aplicații prin intermediul cărora poți comanda diverse tipuri de mâncare de la restaurantele tale preferate rămase deschise pentru livrări în această perioadă, cum ar fi The Soup Carousel, Băcănia Veche sau Moșia Corbeanca. Aceste aplicații sunt: Uber Eats, FoodPanda, Takeaway sau Caserola.ro.