Cum câștigi bani din social media?

Influenceri, bloggeri, youtuberi. Cel mai probabil ai auzit deja de aceste denumiri și știi că se referă la indivizi care produc conținut, în diverse forme. Probabil știi deja și că aceștia câștigă bani din social media, adică din Instagram, Youtube, bloguri sau prin alte platforme online.

Dar te-ai întrebat vreodată cum fac acest lucru? Ce ai nevoie pentru a avea succes cu blogul tău, cu contul de Instagram sau Youtube pentru a reuși să câștigi și bani? Ei bine, lucrurile nu sunt atât de complicate precum par. Pentru că este un trend în continuare ascendent, chiar dacă a început de ani buni, să faci conținut în social media și să câștigi bani este un lucru pe care mulți indivizi și-l doresc.

Însă nu toți reușesc, de aceea noi am alcătuit o listă cu tips & tricks de care ai nevoie pentru a câștiga bani din social media. Vei găsi în articolul nostru informații utile pentru o pagină de Instagram de succes, un canal de Youtube și un blog personal. Depinde doar de tine să-ți alegi tipul de conținut pe care îți dorești să-l publici și să treci la treabă!

Cum câștigi bani din Instagram?

Pentru a avea un cont de Instagram de succes, din care să câștigi și bani, trebuie să treci prin 3 filtre înainte de a-l lansa. Înainte de toate, trebuie să îți alegi un domeniu, o nișă, și să te documentezi care sunt cele mai folosite hashtag-uri. Acest lucru te va ajuta și să îți legi contul de diverse produse sau servicii.

Să spunem că îți dorești o pagină de Instagram pe nișa de travel. În acest caz, vei putea promova pe contul tău produse și servicii adiacente, spre exemplu valize și asigurări pentru călătorii.

Al doilea lucru este să încerci să ai followeri organici, deoarece conturile false nu te vor ajuta la interacțiune și nu vei avea succes în a atrage colaboratori. Poți face acest lucru prin a posta conținut de interes sau inovator, care să atragă atenția, prin a răspunde comentariilor în timp scurt etc.

Chiar dacă majoritatea conturile de Instagram remunerate au peste 100.000 de followeri, poți câștiga bani din Instagram și cu un număr mai mic. Totul depinde de nișa ta și de câte conturi îți sunt concurente. Spre exemplu, nișa machetelor de trenuri este foarte puțin exploatată, pe când cea de fashion este suprasaturată.

Iată care sunt modalitățile de a câștiga bani din Instagram:
• Poți colabora cu branduri pentru a le promova produsele sau serviciile
• Poți deveni afiliat pentru a primi un comision din vânzările produselor sau serviciilor unei companii, prin promovarea pe contul tău de Instagram
• Poți realiza tu un produs sau serviciu ca apoi să îl vinzi
• Poți vinde licențe pentru fotografiile sau videoclipurile tale

Cum câștigi bani din Youtube?

Youtube a depășit numărul de utilizatori pe care îi are televiziunea, iar cei mai mulți folosesc acest canal nu doar pentru muzică și videoclipuri, ci și pentru informare, pentru educare, pentru interacțiune etc. La fel ca în cazul paginii de Instagram, pentru a-ți monetiza canalul de Youtube nu trebuie să ai milioane de vizualizări.

În ceea ce privește audiența, lucrurile stau aproximativ la fel ca și în cazul Instagram-ului, adică cu cât este mai nișat canalul tău de Youtube, cu atât va fi mai apreciat. Și cu atât mai multe șanse vei avea să atragi investitori.

Bineînțeles, trebuie să ții cont de câteva reguli simple pentru a avea succes: să ai conținut de interes și calitativ (videoclipuri editate, de maximum 2-3 minute etc.), să îți formezi o comunitate în jurul contului și să urci conținut frecvent.

Iată care sunt modalitățile de a câștiga bani din Youtube:
• Poți deveni Youtube Partner și să primești bani din reclame
• Poți vinde produse sau servicii prin videoclipurile tale
• Poți face campanii de strângere de fonduri
• Poți solicita followerilor tăi să te susțină prin donații
• Poți oferi conținutul tău sub licență
• Poți colabora cu branduri ca afiliat sau influencer

Cum câștigi bani din blog?

Dacă îți place să scrii și trezești interesul oamenilor prin asta, atunci un blog este canalul de social media potrivit pentru tine. Ca și în cazul Instagram-ului și Youtube-ului, primul pas pentru a câștiga bani din blog este să îți alegi o nișă.

Apoi, este ideal să găsești subiecte de interes despre care să scrii articole și să postezi constant. În timp, audiența ta va crește și va forma o comunitate. În momentul în care vei avea un număr considerabil de utilizatori unici care îți urmăresc blogul, poți începe să monetizezi.

Iată care sunt modalitățile de a câștiga bani din blog:
• Poți pune pe site-ul tău bannere publicitare – vei primi un procent de fiecare dată când cineva dă click pe acea reclamă sau pentru fiecare calup de afișări
• Poți scrie postări despre un produs, serviciu sau brand și să fii plătit pentru ele
• Poți deveni afiliat al altor branduri și să primești un comision
• Poți vinde propriile produse
• Poți vinde sub licență pozele, videoclipurile sau articolele tale
• Poți vinde certificate de membru – spre exemplu, un blog despre carieră poate avea propria platformă de job-uri