7 idei de afaceri (încă) profitabile pentru 2020

Indiferent cât de mulțumitor este jobul tău, punem pariu că te-ai gândit cel puțin o dată cum ar fi să ai propria afacere, cum ar fi să nu te mai trezești dimineața pentru a merge la job sau cum ar fi să fii propriu șef.

Astfel, pentru a-ți satisface curiozitatea, dar și pentru a-ți oferi un impuls spre visul tău, am alcătuit o listă cu unele idei de afaceri profitabile în 2020. Este vorba despre acele afaceri care au potențial în momentul de față, în funcție de cererile din piață. Unele idei le poți pune in aplicare lucrând ca freelancer.

Înainte să îți începi propria afacere, trebuie să știi totuși că acest lucru va presupune multă dedicare din partea ta, dar mai ales să ieși din zona de confort. Să ai un job sigur, cu un program și un salariu stabil poate fi reconfortant, dar dacă simți că poți și îți dorești mai mult, atunci este momentul să înfrunți necunoscutul.

Să ai propria afacere va necesita sacrificii din partea ta, spre exemplu să fii dispus să lucrezi mai mult decât cele 8 sau 9 ore pe zi, cel puțin la început.

Trebuie să fii pregătit să dedici majoritatea timpului tău propriului business, să accepți că poate nu vei reuși să îți atingi obiectivele atât de repede pe cât ți-ai imaginat, să fii pregătit pentru un eventual eșec. Iar dacă situația va fi așa, să știi că succesul este dedicat celor care nu renunță la primul impediment.

Echipa cursvalutar.ro îți dorește să reușești să-ți pui pe picioare propria afacere, de aceea am alcătuit acest ghid, pentru a te îndruma către business-urile momentului, acelea care țin pasul cu cererea din piață, cu tehnologia, cu trend-urile. Așa că iată lista ideilor de afaceri profitabile pentru 2020, cu avantajele și dezavantajele fiecăreia.

1. Îți place să scrii? Poți porni un blog

Dacă nu crezi ca blogurile mai pot fi afaceri profitabile în 2020, te înșeli. Astăzi este o cerere cu atât mai mare pentru conținut de calitate în domenii din cele mai diverse, precum animale de companie, gătit, travel, IT și gadget-uri și așa mai departe.

Cu toate acestea, nu toți bloggerii reușesc să aibă succes, de aceea cheia către o afacere profitabilă din blogging este un mix de promovare. Acesta se realizează cu ajutorul tool-urilor de marketing afiliat, email-urilor, sponsorizărilor diverselor brand-uri și așa mai departe. Dar cel mai important aspect rămâne să îți găsești nișa potrivită și să scrii despre ce îți place.

2. Talentat la design? O idee de afacere este web design-ul

Indiferent de domeniul de activitate al unei afacerii, de oriunde în lume, este imperativ ca acea afacere să fie prezentă online în 2020. Iar cineva trebuie să îi realizeze un website, fie el într-un program tip template sau de la zero.

Fie că este vorba despre un website de prezentare, un magazin online sau un blog, îți poți construi o afacere în acest domeniu. Poți să înveți tot ce ține de programare, sunt o mulțime de tutoriale online, iar dacă deja ai experiență în domeniu, lucrurile vor fi și mai ușoare.

În fiecare zi, mii de noi website-uri se lansează, așa că cererea de programatori este și va fi în continuare mare.

3. Idee de afacere cu Instagram: marketing pe Instagram

Dacă ai deja un cont stabil de Instagram, ți-ai ales o nișă pe care postezi (și respecți criteriile) și ai strâns un număr de cel puțin câteva sute de followeri, atunci în 2020 poți face din contul tău de Instagram o afacere profitabilă.

Dacă nu ai un cont de Instagram cu aceste specificații, atunci îl poți construi. Ai nevoie de cunoștințe de marketing și social media ca să aduni followeri, dar trebuie să și realizezi conținut de calitate. Iar după ce ai ajuns la un număr suficient de important de followeri, poți fi sigur că vei fi contactat de brand-uri.

4. Graphic design

Ceva experiență în graphic design se va dovedi extrem de valoroasă dacă îți dorești un business în acest domeniu. Dar chiar și dacă nu ai experiență și vrei să înveți ceva nou, o afacere profitabilă în 2020 este acest tip de activitate.

Ca și în cazul ideilor de mai sus, poți lucra ca graphic designer de acasă, ceea ce înseamnă că vei reduce mult din costurile unei afaceri la început, iar cererea din piață este mare, având în vedere câte noi afaceri apar zilnic, toate cu nevoia unei identități vizuale.

5. Cunoști o limbă străină la perfecție?

Mulțumită tehnologiei, acum poți preda limbi străine online. Astfel, dacă ai aptitudini pedagogice și cunoști excelent limbi străine de circulație internațională, precum engleză, franceză, germană, spaniolă, chineză etc., atunci poți avea studenți din orice colț al lumii.

Tot ce ai nevoie este un PC, o cameră web cu performanțe bune și o conexiune stabilă la internet. În plus, lucrezi de acasă, după un program pe care ți-l organizezi după bunul plac. În funcție de limba străine pe care o vei preda, tarifele vor fi diferite, astfel că acele mai puțin cunoscute vor și cele mai bine plătite.

6. Idee de afacere ce implică rețele sociale – social media manager

Așa cum astăzi este imperativ ca o nouă afacere să fie online, este important ca aceasta să fie prezentă și în social media. Iar majoritatea afacerilor la început de drum își țin ownerii ocupați cu alte aspecte, lăsând locul liber pentru o persoană care să îi administreze paginile de social media.

Pe scurt, cu asta se ocupă un social media manager. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa de simplu, astfel încât trebuie să te asiguri că ai cunoștințe despre cum, când și ce se postează pe fiecare rețea de socializare, care sunt tool-urile specifice fiecăreia și cum le folosești pentru a strânge o comunitate de followeri și așa mai departe.

7. Idei de afaceri în 2020 – analist date

Nu trebuie să fii super creativ pentru a-ți construi o afacere profitabilă în 2020, ci doar să știi unde să cauți ofertele. Dacă ai o minte analitică și iubești cifrele, trebuie să știi că sunt o mulțime de companii care au nevoie de persoane specializate în analizarea datelor.

Vei găsi o piață pentru astfel de servicii pe platforme pentru freelanceri, precum Upwork.

Acestea sunt doar o parte din ideile de afaceri profitabile pentru 2020, așa că dacă nu ți-ai găsit ce îți dorești să faci, nu fi dezamăgit. Noi îți recomandăm să te documentezi înainte de a-ți începe propria afacere și să ceri sfatul celor din domeniu, astfel vei avea majoritatea datelor de care ai nevoie și vei ști cum să îți faci managementul propriului business!