Cum câștigi bani din blogging? 5 modalități practice

În 2019, mai mult decât oricând, noua generație de joburi înglobează din ce in ce mai multe persoane și ocupă o parte din ce în ce mai mare din piață. Ne referim la persoanele care câștigă bani din social media și alte canale de comunicare, precum blogurile.

Probabil ai auzit și tu despre influenceri, micro-influenceri, vloggeri sau bloggeri, dar și despre faptul că aceștia își monetizează paginile sau canalele de social media pentru a obține un venit constant și a face din asta un alt fel de job.

Dar cum poți câștiga bani din blogging? Noi am alcătuit o lista cu 5 modalități care te vor ajuta să îți monetizezi blogul, iar oricine la poate aplica. Nu este nevoie să ai sute de mii de followeri, ci doar să aplici aceste sfaturi!

Înainte de toate, asigură-te că ți-ai ales o nișă profitabilă, despre care îți va face placere să scrii articole. Spre exemplu, poți face un reasearch pe subiectele care sunt cele mai de interes in momentul de față.

Te poți axa pe jocuri online, aplicații mobile, fashion, travel sau culinar. Verifică și câți bloggeri există în domeniul respectiv, vei afla astfel ce competiție vei avea și te poți inspira din succesul lor.

1. Câștigă bani din blogging prin ad-uri

Există 2 modalități prin care poți câștiga bani din blog prin ad-uri, mai exact, prin plasarea banner-elor publicitare pe paginile blogului tău: ad-uri CPC sau ad-uri CPM.

Ad-urile CPC se referă la costul per click, adică vei primi bani de la compania pe care o promovezi pentru fiecare click dat de către folowerii tăi pe banner. Ad-urile CPM se referă la numarul de “impresii” pe care le va avea bannerul. Astfel, se negociază o sumă fixă pentru un numar x de persoane care vor vizualiza banner-ul.

Bineînțeles, cu cât mai mulți followeri ai, cu atât vei primi mai mulți bani pentru acest tip de promovare.

2. Câștigă bani din blogging prin creșterea numărului de followeri

Cu cât blogul tău va deveni mai cunoscut și mai citit, cu atăt mai mulți followeri vor intra zilnic pe website pentru a-ți citi articolele. Așa că, atunci când numarul de followeri este suficient de mare, există o mare posibilitate ca brand-urile din nișa ta să te contacteze pentru a colabora. Acest lucru se poate face fie prin plasarea banner-elor lor de promovare pe blogul tău, fie prin parteneriate.

3. Câștigă bani din blogging prin link-uri de afiliere

Poți încheia parteneriate cu diverse alte companii sau chiar alți bloggeri și să câștigi bani. Poți fi plătit pentru faptul că inserezi link-urile acestora în articolele tale. Spre exemplu, dacă ai un blog culinar și recomanzi o rețetă anume, atunci poți plasa un link către produsele din rețetă, de unde folowerii să poată cumpăra acele produse.

4. Câștigă bani din blogging prin vânzarea de produse

Poți câștiga bani dacă îți vinzi propriile tale produse sau altele pe blog. Spre exemplu, dacă ai un blog despre componente PC, atunci poți recomanda folowerilor tăi o placă video anume, incluzând informațiile de unde aceasta poate fi achiziționată.

5. Câștigă bani din blogging prin membership

Asigură-te că postezi conținut de calitate, indiferent de nișa pe care se axează blogul tău. Aceasta este regula de aur fără de care nu vei avea succes. Atunci când postezi conținut de calitate, adică util și prezentat într-o formă atrăgătoare, vei avea din ce in ce mai mulți followeri.

Iar odată cu followerii, vor veni și alte oportunități de a-ți monetiza blogul. Una dintre ele este de a solicita o taxă de membru. Spre exemplu, poți posta un conținut mai valoros contra unei sume modice pe care folowerii o pot plăti sub forma unui abonament.

Acestea sunt 5 modalități de a-ți monetiza blogul, fără să ai nevoie de un numar mare de followeri. Cu toate acestea, există posibilitatea ca nu toate să fie aplicabile pentru nișa ta. Drept urmare, le poți adapta pieței pe care te axezi, dar și followerilor tai. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să treci la treabă!