ING Bank a lansat serviciul Round Up

Începând cu luna aprilie 2020, ING Bank România a pus la dispoziție clienților un nou serviciu care le facilitează economisirea banilor într-un mod extrem de simplu și ingenios, și anume în timp ce cheltuiesc. Noul serviciu se numește Round Up și apare ca opțiune disponibilă pentru toți clienții ING care utilizează serviciul de home banking. Din secțiunea alocată conturilor de economii, clienții pot activa sau dezactiva această opțiune.

Odată activat serviciul Round Up, clienții ING vor putea rotunji sumele cheltuite și plătite cu cardurile de debit, cu telefoanele sau online până la următorul multiplu de 5, diferențele fiind alocate automat conturilor de economii deschise. Spre exemplu, un client ING care va plăti suma de 88 de lei, va transfera prin Round Up 2 lei în contul de economii. Sau un client care va plăti 17 lei, va transfera 3 lei către contul respectiv.

Toate sumele transferate prin Round Up beneficiază de dobândă de 1% și pot fi accesate, respectiv transferate în contul curent oricând, fără restricții. Mai mult, clienții ING Bank au posibilitatea de a înmulți sumele care sunt transferate în conturile de economii de două, de cinci sau chiar de zece ori, aceștia având posibilitatea de a seta și limite lunare pentru aceste servicii. Trebuie să menționăm de asemenea că în cazul în care clientul nu dispune de bani în contul curent, sumele respective nu se vor transfera pentru a nu genera deficite.

„Desigur, trecem printr-o perioadă dificilă și economiile sunt mai importante ca niciodată. Vrem să ajutăm clienții ING să economisească bani ușor, automat și aflându-se în control total pe întregul parcurs al procesului, chiar și atunci când cheltuiesc bani. Toți clienții noștri efectuează plăți, dar doar o treime economisesc – acest serviciu este de fapt un beneficiu al acestor plăți, fiindcă ele te ajută să economisești. În 2019, au existat mai mulți clienți care au avut încredere în ING și au economisit mai mult decât în anii precedenți. Importanța acestor economii, recurente sume mici care reprezintă un obicei, s-a dovedit esențială și vrem să îi ajutăm pe clienți să dezvolte aceste comportamente sănătoase și să fie și mai conștienți de sănătatea lor financiară în perioada următoare”, a declarat Javier Montes Pita, Head of Retail, ING Bank Romania.

Serviciul Round Up vine astfel în sprijinul românilor, ajutându-i și încurajându-i să economisească, în contextul în care 69% dintre aceștia au declarat că rămân fără bani înainte de a primi următorul salariu. Potrivit specialiștilor ING, economiile recomandate pentru cheltuieli neprevăzute trebuie să se ridice la sume cuprinse între 3 și 6 salarii lunare.