Cum plătești doar cu telefonul

În fiecare zi ne bucurăm de tehnologie, fie că este vorba despre smartphone, shopping online sau realitate virtuală. Iar fiecare proces este accelerat pentru confortul nostru. Astfel, băncile din România s-au aliniat la noile tendințe pentru a-ți oferi cele mai inovatoare, simple și rapide modalități pentru tranzacții.

Așadar, dacă până acum ai beneficiat de plăți prin card contactless, aplicații mobile sau transferuri intant în ceea ce privește tranzacțiile, acum a venit momentul să plătești doar cu telefonul!

Scapă de grija cardului și a portofelului, ai nevoie doar de smartphone pentru a merge la cumpărături! Poți plăti la POS cu ajutorul unei aplicații pe care o descarci, iar totul este fără riscuri.

Plata contactless cu telefonul la POS

Instituțiile bancare din România investesc în tehnologie și sisteme de criptare pentru ca tu să te bucuri de cele mai inovatoare modalități de a-ți gestiona plățile, cardurile și tranzacțiile. Cu toate acestea, până acum doar câteva au ales să ofere plata cu telefonul, mai exact ING și Banca Transilvania. Acest tip de proces este disponibil și la Orange, prin opțiunea Orange Money, dar și prin cardul Revolut.

Banca Transilvania a dezvoltat și implementat aplicația BT Pay, prin care poți plăti contactless la POS, doar cu telefonul, iar ING aplicația ING Pay. Dar probabil ai o mulțime de întrebări despre modul de funcționare, securitatea și beneficiile acestor aplicații, precum și despre modurile în care te vor ajuta. Iată în continuare toate detaliile despre acest mod inovator de a-ți gestiona operațiunile bancare!

Beneficiile plăților cu telefonul la ING și Banca Transilvania

Banca îți oferă posibilitatea de a descărca aplicația pentru plata cu telefonul mobil din magazinul sistemului tău de operare. Aplicațiile sunt gratuite și tot ce trebuie să faci este să le instalezi în telefon. Apoi, introduci datele personale și selectezi conturile pe care le vrei disponibile.

Când urmează să plătești cu telefonul trebuie să fii logat în aplicație, apoi să apropii telefonul de POS, întocmai precum cardul contactless. Telefonul se conectează la POS prin funcția NFC dacă ai Android, așa că fii sigur că este activată. De asemenea, este recomandat să ai acces la internet atunci când plătești, altfel există posibilitatea ca aplicația să nu finalizeze plata.

Pentru sistemul de operare iOS, plățile se fac cu ajutorul sticker-ului BT Pay la Banca Transilvania. Îl poți comanda direct din aplicație, după ce ți-ai înregistrat un card. Este 100% gratuit și se aplică pe suprafața telefonului. Însă, dacă nu vrei să folosești sticker-ul, ai opțiunea Apple Pay, dedicată special iPhone-urilor.

Majoritatea bancilor din Romania a introdus sistemul Apple Pay pentru clienții săi care dețin iPhone-uri. Pentru a plăti cu telefonul la POS trebuie să introduci cardurile aferente conturilor în aplicația Wallet, iar apoi totul este gata.

Poți plăti, fără a introduce o parolă sau amprenta ta în aplicație, o sumă de până la 100 de lei. Iar după plată, aplicația îți va trimite o notificare cu detaliile tranzacției. Practic, te bucuri de aceeași lejeritate ca la plata contactless, doar ca nu mai este nevoie să-ți iei cardul sau portofelul cu tine.

Plata cu telefonul mobil: Orange Money și Revolut

Orange oferă clienților săi, prin intermediul serviciului Orange Money, Apple Pay. Astfel, dacă ești deținător de iPhone poți plăti contactless la POS cu smarphone-ul sau smartwatch-ul cu ajutorul acestei aplicații.

Dar și deținătorii de telefoane sau smartwatch-uri cu Android pot beneficia de plata cu telefonul. Tot ce trebuie să faci este să îți deschizi un cont în Orange Money și să îți soliciți cardul. Introduci apoi datele cardului în aplicație și gata! Aplicația Orange Money este disponibilă gratuit în magazinul sistemului de operare.

Clienții Revolut pot folosi serviciul Apple Pay fie prin intermediul aplicației Revolut, fie prin aplicația Apple Wallet.

Alte funcții ale acestor aplicații

Primești sau transferi bani către altă persoană, doar cu numărul de telefon al acesteia. Tot ce trebuie să faci este să îi selectezi numărul de telefon din propria ta agendă. Sau poți face acesta tranzacții prin intermediul IBAN-ului.

Ai toate plățile și cheltuielile la un click distanță, ceea ce îți va permite să știi de unde poți economisi bani. Îți poți seta limite pe tranzacțiile efectuate cu cardurile, dar și pe retragerile de la ATM. De asemenea, aplicația îți permite să îți programezi plățile recurente.

Ai posibilitatea de a câștiga premii făcând mișcare, de a te bucura de promoții și oferte de la companiile partenere, dar și de a avea toate cardurile în același loc. Iar dacă este nevoie, le poți bloca direct din aplicație.

Dacă îți surâde să plătești contactless cu telefonul mobil, informează-te dacă banca ta oferă acest serviciu și fă următorul pas în upgraded banking!