Asigurarea pentru locuință vs asigurarea pentru bunurile din locuință

În foarte multe aspecte din viața noastră suntem foarte atenți, precauți și încercăm să ne asigurăm constant că lucrurile merg așa cum ni le plănuim. Dar pentru siguranța locuinței și a bunurilor noastre cum ne asigurăm?

Cu atât mai mult dacă în sprijinul realizărilor tale financiare ai optat pentru un credit. De ce să nu îți securizezi eforturile depuse și asumate pe termen lung cu asigurări pentru locuința și pentru bunurile tale?

Asigurarea pentru locuință vs asigurarea pentru bunurile din locuință

Niciodată nu vom putea controla toate lucrurile care se întâmplă în jurul nostru, indiferent că este vorba despre locuință, bunurile din ea, sarcinile de la muncă sau evenimentele cu familia. Iar pentru că trăim într-un mediu diversificat și aglomerat de bunuri materiale, cu siguranță întotdeauna vom fi expuși la diverse riscuri, mai mari sau mai mici.

Pentru că vrem să fim atenți și grijulii cu aspectele importante ale vieții, optăm pentru asigurare privată de sănătate pentru tratamente și prevenție, asigurare de viață pentru noi și cei dragi nouă, asigurare de călătorie pentru cele mai frumoase amintiri și experiențe și bineînțeles asigurarea mașinii noastre. De ce nu am face același lucru și cu locuința și bunurile noastre din ea?

Asigurarea pentru locuință este de două tipuri: obligatorie și facultativă. Asigurarea obligatorie pentru locuință este impusă de lege și acoperă doar pagubele provocate de dezastre naturale (cutremurele, inundațiile și alunecările de teren). Asigurarea facultativă pentru locuință este opțională și are un grad de acoperire mai mare ce cuprinde riscurile: de furt, incendiu, trăsnet, cutremur, explozii, izbirea autovehiculelor, spargerea conductelor, căderi de corpuri, etc, și asigurarea bunurilor din locuință.

De cele mai multe ori, la achiziția unei locuințe cu ajutorului creditului Prima Casă beneficiarilor li se explică importanța și beneficiile unei asigurări facultative, care include și asigurarea bunurilor (mobilier, aparate casnice și electrocasnice, etc). cu toate acestea, este necesar să aveți și o asigurare obligatorie de locuință pentru a respecta legislația. O mențiune importantă este ca asigurarea facultativă poate fi personalizată inclusiv la nivelul costurilor. De aceea este important ca pagubele provocate de dezastrele naturale (cutremurele, inundațiile și alunecările de teren) să fie incluse doar în asigurarea obligatorie pentru locuință, pentru a nu plăti de două ori. Iar cea facultativă să le cuprindă pe celelalte, inclusiv asigurarea bunurilor din locuință.

Costul pentru polița de asigurare pentru locuință este între 10 și 20 de euro/ an, în timp ce polița pentru asigurarea bunurilor din locuință și a celorlalte riscuri enumerate anterior este puțin mai mare și variază în funcție de opțiunile alese. Dar cu siguranță este o variantă mult mai ieftină și mai comodă decât riscurile financiare asumate în caz de pericol. Chiar dacă ai economii puse deoparte într-un depozit bancar, de ce să le consumi pe reparații în detrimentul unei plăți anuale de câteva zeci de euro?

Trăim cu foarte multă tehnologie în jurul nostru, într-un un ritm foarte alert și cu multe activități care ne pot deconcentra sau ne solicită mai mult decât considerăm noi. Iar asta ne expune zilnic unor pericole pe care chiar dacă nu le putem evita, le putem asigura măcar cu polițe de asigurare pentru locuință și pentru bunurile din locuință. Iar efortul financiar este minim dacă e să comparăm costul anual și cel pentru posibile reparații. Gândește-o ca pe o zi fără cheltuieli și cu siguranță vei reuși să economisești banii necesari pentru plata asigurării.