7 modalități prin care poți face bani în metavers

Metaversul a început să ia amploare, iar acest lucru este confirmat și de raportul Bloomberg, conform căruia piața globală a metaversului ar putea ajunge la valoarea de 800 de miliarde de dolari până în 2024.

Nu doar pasionații de tehnologie au început să fie tot mai activi în acest nou spațiu virtual, ci și companiile. Acestea răspund tot mai multor nevoi de servicii și produse în cadrul metaversului, precum haine și accesorii virtuale.

Cu toate acestea, oamenii știu încă puține lucruri despre acest spațiu virtual, cu atât mai puțin faptul că ai posibilitatea de a face bani în metavers. Așadar, în continuare vom vedea 7 modalități prin care poți câștiga bani în metavers în 2022.

1. Poți fi agent imobiliar

În 2021, vânzările imobiliare în metavers s-au ridicat la peste 500 milioane de dolari. Odată cu creșterea popularității metaversului, va exista o creștere a domeniului imobiliar virtual. Și la fel ca în lumea fizică, cumpărarea și vânzarea de proprietăți va necesita ajutorul agenților cu experiență.

Dacă ai deja experiență ca agent imobiliar, îți vei putea transfera cu ușurință abilitățile în metavers. Nu numai că poți cumpăra și vinde o proprietate, dar o și poți închiria sau proiecta.

De exemplu, în metaversul The Sandbox, utilizatorii și companiile pot cumpăra terenuri pentru a crea experiențe digitale.

2. Poți fi ghid turistic

Există multe de explorat în metavers, iar turiștii vor avea nevoie de ghizi. Dacă cunoști deja un anumit metavers, poți deveni cu ușurință ghid turistic și oferi tururi pentru începători sau cei care doresc să viziteze atracțiile populare.

Poți, de asemenea, să îți creezi propriile tururi și să le oferi contra cost. De exemplu, în The Sandbox, vei putea în curând să oferi oamenilor tururi în diferite epoci ale Hong Kong-ului.

3. Poți lucra ca DJ

Pasionații de muzică pot profita la maxim de oportunitățile din metavers. Cluburile și petrecerile din realitatea virtuală sunt din ce în ce mai populare, așa că ai șansa de a începe să lucrezi ca DJ virtual.

4. Poți crea și vinde NFT-uri

NFT-urile sunt active digitale unice, iar în metavers acestea pot fi folosite pentru a reprezenta aproape orice, de la teren virtual la artă. Dacă ești creativ și îți place design-ul, poți crea NFT-uri și le poți vinde.

De exemplu, în Decentraland, poți crea și vinde NFT-uri folosind criptomoneda Mana. În plus, deținerea unui NFT în acest metavers îți oferă și puterea de a decide direcția în care merge Decentraland.

5. Te poți juca jocuri pentru a câștiga criptomonede

Odată cu creșterea popularității jocurilor blockchain, există o cerere din ce în ce mai mare pentru mai multe jocuri play-to-earn, unde jucătorii pot câștiga criptomonede sau alte active digitale.

De exemplu, poți câștiga criptomonede jucând jocul Alien Worlds.

6. Poți deveni antreprenor

Metaversul este locul perfect pentru a-ți testa abilitățile antreprenoriale. Cu atât de multe oportunități de a construi și de a crea, îți poți începe cu ușurință propria afacere în metavers.

Poți oferi servicii precum cele menționate mai sus sau poți veni cu propriile oferte unice. În plus, deoarece metaversul este încă la începuturile sale, există șanse mari ca afacerea ta să fie un succes.

7. Poți deveni specialist în marketing

Odată cu creșterea popularității metaversului, companiile caută specialiști în marketing care să le ajute să ajungă la un public mai larg. Dacă ai experiență în marketing sau ești familiarizat cu metaversul, poți ajuta aceste companii să-și promoveze produsele și serviciile, să planifice evenimente și multe altele.