10 idei de afaceri cu fonduri europene în 2021

Idei 2021
Sursa: pexels.com

Dacă îți dorești să începi o afacere, accesarea unor fonduri nerambursabile este una dintre cele mai bune decizii de business pe care le poți lua chiar de la început. Iar cum în 2021 economia fiecărui stat european trebuie să repornească, poți fi chiar tu unul dintre pilonii acestei dezvoltări.

Există și astăzi o mulțime de afaceri pe care le poți începe imediat, accesând funduri europene nerambursabile. Descoperă care sunt cele mai profitabile 10 idei de afaceri cu bani europeni în 2021!

1. Companie IT

Domeniul IT este, fără îndoială, unul dintre cele mai profitabile în acest moment, iar dacă te pasionează această industrie, te poți orienta către producția de software. Există deja o mulțime de profesioniști cu care te poți asocia în domeniul IT, iar posibilitățile sunt practic nelimitate – poți dezvolta aplicații web sau mobile, poți dezvolta sisteme de protecție, noi rețele de social media etc.

2. Pizzerie

Dacă ești pasionat de gătit, poți fi chiar tu primul bucătar al afacerii tale! Tot ce ai nevoie este un laborator unde să faci pizza, ca apoi să livrezi doar la domiciliu fără să ai costurile semnificative ale unei locații fizice. În plus, tot ce ai nevoie pentru pizzerie (cuptoare, congelatoare etc.) sunt eligibile pentru a obține fonduri europene nerambursabile.

3. Studio foto-video

Poți obține fonduri pentru afacerea ta și prin Start-Up Nation dacă îți dorești să ai propriul studio foto-video. Către ce ramură a acestui domeniu te vei orienta, care va fi publicul tău țintă dar și ce tip de locație îți va trebui sunt poate cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a începe această afacere.

4. Atelier de design vestimentar

Cum cererea pentru creații vestimentare unice a crescut vertiginos în ultimii ani, o altă idee de afacere profitabilă în 2021 este deschiderea unul atelier de design vestimentar. Poți alege dintr-o multitudine de nișe pe care să te axezi – rochii de mireasă, haine pentru copii, costume pentru bărbați etc.

5. Loc de joacă

Poți îmbina utilul cu plăcutul dacă îți deschizi un loc de joacă pentru copii. Află care sunt trend-urile în educație (spre exemplu educația Montessori) și alege cărei categorii de vârstă vrei să te adresezi, există o mulțime de părinți care își doresc să stimuleze învățarea creativă a copiilor lor.

6. Agropensiune

Accesarea fondurilor europene pentru o agropensiune este una dintre cele mai bune variante dacă vrei să te orientezi către o astfel de afacere. Totuși, trebuie să ai în vedere că în cadrul unei agropensiuni trebuie să desfășori cel puțin o activitate agricolă sau una meșteșugărească.

7. Cartofiserie

O afacere foarte profitabilă, ce poate fi realizată cu fonduri europene, cartofiseria poate fi amplasată oriunde îți dorești – în mall, în parc, în spații comerciale sau chiar într-un foodtruck.

8. Producție de etichete

Poți accesa fonduri europene pentru tot ce ai nevoie pentru linia de producție a etichetelor personalizate – echipament de printare, sistem de derulare, de decolorare, de roluire etc. Iar dacă ai deja un spațiu de dimensiuni medii, ești cu atât mai câștigat.

9. Producție cutii de cadouri

Cadourile personalizate sunt o industrie în sine astăzi, așa că de ce să nu îți alegi nișa cutiilor de cadouri personalizate? Fie că le vei produce artizanal, fie că te vei orienta către o mini linie de producție, poți accesa fonduri europene pentru acest tip de afacere.

10. Servicii de curățenie

O piață care nu și-a atins încă potențialul maxim, serviciile de curățenie la domiciliu pot fi o afacere profitabilă cu fonduri europene și în 2021!