Cum să-ți îmbunătățești cunoștințele financiare cu ajutorul Edutime, noul website dezvoltat de ASF

Sursa foto: pexels.com

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a fost înființată în 2013 ca autoritate administrativă autonomă, cu rolul de a monitoriza și evalua riscurile și vulnerabilitățile piețelor financiare non-bancare, precum și de a facilita acțiunile de reglementare și supraveghere a acestora, astfel încât să păstreze stabilitatea lor.

Website-ul ASF oferă informații utile atât despre subiectele financiare ale momentului, precum informații despre companiile de asigurări de automobile, fondul de pensii și fondul de garantare, precum și, recent, resurse pentru educație financiară.

Cum să-ți îmbunătățești cunoștințele financiare cu ajutorul ASF

Website-ul EduTime este noua resursă pusă la dispoziția publicului din România pentru a facilita educația financiară. Așa cum am discutat și în articolele anterioare, educația financiară este un instrument prin care ne putem îmbunătăți deciziile privind bugetul, chiar din copilărie.

Acest website este un portal complex de informații, proiecte și programe susținute de lectori ASF și structurate pe categorii dedicate diverselor grupe de vârstă (și nivel de pregătire educațională): elevi, studenți și profesori.

De asemenea, cursurile de educație financiară ASF sunt gândite și pentru adulți în general, pentru cei care vor să-și dezvolte educația financiară pe nișe precum piața de capital sau piața de asigurări.

Website-ul este ușor de navigat și bine organizat, astfel încât vizitatorii să găsească ușor informațiile financiare de care au nevoie, sau să participe la cursurile puse la dispoziția lor.

De asemenea, informațiile sunt oferite în diverse formate, dedicate diverselor categorii de vârstă. Astfel, EduTime pune la dispoziția părinților care își doresc să ofere copiilor educație financiară audiobook-uri, povești și videoclipuri disponibile gratuit.

Top resurse de educație financiară gratuite pe website-ul ASF

Pentru început, un utilizator poate porni prin testarea cunoștințelor de ordin financiar. Acest lucru se poate face direct pe website-ul EduTime, în secțiunile Asigurări, Piață de Capital și Pensii Private.

Ulterior, utilizatorul poate aprofunda informațiile financiare cu ajutorul dicționarului financiar, informarea despre cazuri celebre pe subiecte financiare sau prin completarea rebusului financiar.

De asemenea, resursele pentru îmbunătățirea cunoștințelor financiare sunt disponibile atât în format descărcabil, cât și în format video, pentru a putea fi urmărite direct pe website-ul EduTime.