Cum să cheltui bani puțini ca student, dar să te și distrezi

Sursa: pexels.com

Înainte de a obține job-ul mult visat ori de a-ți deschide propria afacere, este posibil ca în anii studenției să fii nevoit să te descurci cu un buget limitat. Acest buget va trebui să îți acopere cheltuielile recurente, precum chirie și utilități, achiziționarea bunurilor necesare precum alimente, dar și distracția.

Iar dacă nu vei obține o bursă de studii, gestionarea bugetului de student poate fi o provocare și mai mare. Însă există soluții prin care îți poți reduce cheltuielile, dar să te și bucuri de anii de studenție.

Nu există o rețetă magică prin care să-ți achiți cheltuielile lunare recurente și să-ți rămână și bani de buzunar, dar poți apela la câteva strategii care te vor ajuta să economisești de acolo de unde poți pentru a-ți permite să pleci și în vacante cu colegii, spre exemplu.

Citește în continuare sugestiile noastre.

Propriul tău centru de copiere

Cu siguranță vei avea nevoie de o mulțime de materiale pentru studii și, oricât de eficient ar părea, nu vei reuși să le parcurgi pe toate în format digital. Îți vei proteja vederea citind aceste materiale în format fizic și te vei bucura și de avantajul de a le putea lua cu tine oriunde vei avea nevoie.

Însă dacă îți vei achiziționa toate aceste materiale pentru studii, bugetul tău va avea de suferit. Așa că noi îți recomandăm să-ți folosești imprimanta de acasă sau să-ți achiziționezi una (chiar și împreună cu alți colegi) pentru a-ți printa cărțile necesare.

În plus, îți poți ajuta și colegii printând pentru ei materialele de care au nevoie, contra cost. Banii obținuți astfel îți vor amortiza investiția sau îți vor deveni bani de buzunar.

Mergi la cumpărături săptămânal

Oricât de comod ar fi să cobori până la magazinul din campus sau de la bloc atunci când ai nevoie de ceva, trebuie să știi că prețurile practicate de aceste magazine sunt mai mari decât cele din supermarket sau din piață.

Așa că fă-ți o listă cu bunurile de care ai nevoie și mergi o dată pe săptămână la un supermarket, un hipermarket sau în piață. Chiar dacă presupune un efort din partea ta, vei reuși astfel să economisești substanțial.

Dacă vrei să economisești și mai mult, pregătește-ți propria mâncare. Nu ai nevoie de o bucătărie sofisticată, poți alege preparate sănătoase și ușor de gătit precum salate sau legume preparate oricum îți place.

Vezi ce poți face gratuit în orașul tău

Indiferent de orașul în care studiezi, vei găsi cu siguranță o mulțime de activități gratuite de care să te bucuri. De la plimbări în parc și picnicuri până la evenimente gratuite, poți petrece chiar mai multe zile pe lună fără să cheltui nimic.

Sunt și alte activități de care te poți bucura fără să cheltui bani, noi le-am detaliat într-un articol dedicat pe care te invităm să-l parcurgi.

De asemenea, dacă studiile îți permit să ai și timp liber, te poți orienta către modalități de a face bani de acasă.