Ştiri financiare

17 octombrie
Peste jumătate din tranzacțiile de la BVB, realizate pe acțiunile bancare
Fără transferurile pe acțiunile Băncii Transilvania și BRD, rulajul pieței de acțiuni ar fi fost mai mic de 10 milioane lei. citeste stirea »
EXCLUSIV Polonezul Ludwik Sobolewski nu va mai reveni la Bursă. Procedurile sunt reluate, consensul este că noul director general va fi un român
Niciunul dintre cei 3 candidați la șefia executivă a Bursei – Ludwik Sobolewski, Paul Prodan și Andre Cappon – nu va ocupa poziția. Consiliului de Administrație a respins inclusiv candidatura polonezului care a condus BVB în ultimii 4 ani, imaginea fiind că acesta s-a prezentat slab și nu a putut prezenta asigurări că are o soluție la scindarea din CA. Paul Prodan de la BT Capital Partners s-a retras, iar Andre Cappon nu a fost luat nicicând în calcul. Procedurile vor fi reluate, iar consensul pare acela că nou director general trebuie să fie cineva care să cunoască bine realitățile pieței de capital românești. citeste stirea »
Riscurile de care se tem cel mai mult trezorierii și finanțiștii din bănci și corporații
Distorsiunile introduse în piață de către stat, spargerea bulelor din piețele de capital, agravarea situației din Coreea de Nord, amenințări de cybersecurity, reinflamarea crizei datoriilor suverane, inclusiv pe fondul așteptatei creșteri a dobânzilor, migrarea business-ului bancar de la nivel local către mari capitale europene, noii competitori apăruți în epoca digitalizării, concomitent cu așteptările diferite ale clienților în privința plăților, care pun presiune pe schimbarea modelelor clasice de business. Sunt câteva dintre riscurile care dau bătăi de cap trezorierilor și directorilor financiari din bănci și corporații. citeste stirea »
Eurolife ERB Asigurări anticipează în acest an subscrieri cu peste 50% mai mari față de 2016 și caută înțelegeri tip bancassurance
Subscrierile cumulate ale Eurolife ERB Asigurări Generale și Eurolife ERB Asigurări de Viață vor crește în acest an cu peste 50% față de 2016, de la 66,8 milioane de lei, a declarat directorul general al celor două companii, Anita Nițulescu. citeste stirea »
Bitcoin sare de 5.100 dolari și atinge un nou maxim istoric
Prețul bitcoin a depășit, joi, valoarea de 5.100 de dolari pentru prima oară de la lansarea monedei, în 2009, urcând până la 5.225 de dolari pe unele platforme. citeste stirea »
Banca Transilvania este liderul pieței de carduri, cu 3 milioane de carduri emise. În fiecare secundă, cardurile BT sunt folosite pentru 5 tranzacții
Banca Transilvania (BT) este cel mai mare emitent de carduri din România, cu 3 milioane de carduri în portofoliu. Totodată, cu 20% din piață, BT este lider și în ceea ce privește volumele tranzacționate cu cardul, potrivit informațiilor furnizate de companie. citeste stirea »
Deputații din comisia juridică resping un proiect din 2013 cu modificări substanțiale ale clauzele abuzive, survenite în urma unor amendamente susținute de bănci
Comisia juridică din Camera Deputaților a respins un proiect votat de Senat din 2013 și care aduce modificări substanțiale la Legea 193/2000 privind clauzele abuzive, survenite în urma unor amendamente susținute de bănci, care au avut zeci de mii de litigii cu clienții după 2008. citeste stirea »
Lovitură pentru românii care au credite. Ce se întâmplă cu leul
Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat azi până la 1,82%, după ce miercuri era cotat la 1,78%, valoare înregistrată și marți. citeste stirea »
Trust Leasing se împrumută de la CEC pentru finanțarea vânzărilor Trust Motors, importator Peugeot. Anterior, firma a primit 5 milioane euro de la ING Bank
Trust Leasing, societate controlată de Gheorghe Dolofan, om de afaceri care mai deține acțiuni la importa­toru­l Peugeot Trust Motors și dealerul Eurial Invest, prin care sunt derulate contractele de leasing pentru autovehicule Citroen și Peugeot, se va împrumuta cu aproape 23 milioane lei la CEC, pentru finanțarea și refinanțarea contractelor de leasing sau de credit încheiate cu clienți. citeste stirea »
Românii care câștigă sub 2.900 de lei brut/lună nu vor mai plăti comisioane la bănci, fiind considerați consumatori vulnerabili
Plafonul până la care consumatorii sunt considerați vulnerabili și scutiți de la plata comisioanelor bancare pentru conturi curente și tranzacții asociate a fost dublat la două salarii minime brute. Reprezentanții băncilor atenționează că decizia va crește foarte mult baza de clienți vulnerabili și vor fi costuri mult mai mari pentru sistemul bancar, care însă vor fi transferate tot către clienți. citeste stirea »