Ştiri financiare

17 octombrie
Grupul bancar spaniol Santander discută preluarea activelor din Polonia ale Deutsche Bank
Grupul bancar spaniol Santander a demarat discuții pentru preluarea celei mai mari părți din activele poloneze ale Deutsche Bank, în încercarea de a-și consolida poziția pe această piață foarte concurențială, au declarat vineri pentru Reuters două surse din apropierea discuțiilor. citeste stirea »
Grupul TTS, unul dintre cei mai mari operatori de transport din țară, vine pe Bursă. În acționariat - un fost ministru de Finanțe
Grupul de companii Transport Trade Services, prin care omul de afaceri constănțean Alexandru Mircea Mihăilescu controlează inclusiv Navrom, operatorul de transport de pasageri și mărfuri din Delta Dunării, va intra pe Bursa din București. Profit.ro a anunțat recent că International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a ieșit din acționariatul grupului, vânzându-și întreaga participație, de 6%, pentru aproape 9,4 milioane de euro. citeste stirea »
ING Bank lansează Business Credit Card, produs pentru Microîntreprinderi și IMM-uri, cu o limită de până la 35.000 lei
ING Bank anunță lansarea primului său Business Credit Card, produs pentru microîntreprinderi și IMM-uri, cu o limită de până la 35.000 lei, pus la dispoziție fără documente financiare suplimentare, ce poate fi emis pe loc. citeste stirea »
BCR pierde un proces cu ANPC. Tribunalul București dispune eliminarea din toate contractele a dobânzii de referință a băncii și comisionul de administrare
Tribunalul București consideră că Banca Comercială Română a utilizat clauze abuzive în contractele încheiate înainte de 2010 cu persoanele fizice și trebuie să elimine comisionul de administrare precum și prevederile care dau dreptul băncii să calculeze dobânda în funcție de dobânda de referință a băncii. Decizia nu este definitivă. citeste stirea »
Lovitură pentru românii care au credite. Ce se întâmplă cu leul
Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, este cotat vinerila 2,18%, după ce miercuri a fost cotat la 2,09%, cel mai mare din octombrie 2014 până în prezent. citeste stirea »
Oficial BCE: Băncile centrale analizează dacă să reglementeze monedele virtuale
Parlamente și reprezentanți ai băncilor centrale discută dacă ar trebui să intervină și să reglementeze monedele virtuale, așa cum a procedat deja China, a declarat joi Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters. citeste stirea »
PayU: În primele ore de Black Friday au fost efectuate 40.000 de tranzacții în valoare de 31 milioane lei
Românii au efectuat de Black Friday 40.000 de tranzacții în valoare de 31 milioane lei, cu 460% mai mult decât anul trecut, potrivit datelor publicate la ora 8:40 de operatorul de plăți PayU România. citeste stirea »
Patria Bank a înregistrat pierderi de 26,3 milioane lei în primele nouă luni
Patria Bank, rezultatul fuziunii prin absorbție dintre fosta Banca Comercială Carpatica și fosta Patria Bank, a cumulat pierderi de 26,3 milioane lei în primele nouă luni ale acestui an, la aproximativ același nivel cu pierderea realizată în primele șase luni ale anului (26,15 milioane lei), potrivit rezultatelor transmise joi Bursei de Valori București (BVB). citeste stirea »
Altur Slatina trece pe profit, cu peste 4 milioane lei
În contextual unor afaceri sporite cu 8%, producătorul de componente auto Altur a trecut pe profit în primele 3 trimestre ale acestui an, după ce în intervalul corespondent din 2016 afișa o pierdere de aproape 1,2 milioane lei. citeste stirea »
Profit brut de 5 milioane lei la T3 al operatorului portuar Socep, controlat de frații Dușu, la mai puțin de jumătate față de perioada similară 2016
Cifra de afaceri a Socep Constanța s-a redus cu 6,30% în primele 3 trimestre, la 47,73 milioane lei, de la 50,94 milioane lei în intervalul corespondent din 2016, iar profitul brut a scăzut cu 57%. citeste stirea »
< ziua precedentă | ziua următoare >