Ştiri financiare

17 octombrie
Bitcoin a scăzut joi cu peste 4%, la 8.506 dolari pe unitate, din cauza temerilor legate de introducerea unor reglementări mai stricte
Bitcoin a scăzut joi cu 4,45, la 8.506 dolari pe unite, după ce Agenția pentru Servicii Financiare din Japonia a anunțat că intenționează să ceară platformei de tranzacționare Binance să oprească activitățile fără licență pe piața japoneză, transmite Bloomberg. citeste stirea »
BNR: Aurul aflat în custodie la Banca Angliei aparține în continuare României
Banca Națională a României (BNR) a anunțat că aurul aflat în custodie la Banca Angliei aparține în continuare României și nu poate fi folosit decât la instrucțiunile exprese ale BNR. citeste stirea »
Naspers, acționar eMag, vinde 2% din participația deținută la gigantul asiatic Tencent, operatorul rețelei WeChat, pentru 10,6 miliarde de dolari
Compania sud-africană de media Naspers profită de una dintre cele mai bune investiții de capital de risc la nivel mondial, prin reducerea cu circa 2 puncte procentuale a participației de 33% deținută la Tencent, operatorul chinez al serviciului de mesagerie WeChat, pentru care obține 10,6 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. citeste stirea »
Romgaz propune inclusiv dividende suplimentare. Distribuție de cash de 4,99 lei/acțiune către acționari
Dividendele propuse de Romgaz poartă un randament de aproape 13% la prețul de piață de pe bursă. citeste stirea »
Farmaceutica Remedia, distribuție de dividende în valoare de 1 milion de lei. Randament net de numai 2%
Producătorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva va distribui un dividend brut de 0,01 lei/acțiune. citeste stirea »
Randament net de 10% al dividendului la Nuclearelectrica
Producătorul de energie electrică nucleară Nuclearelectrica a anunțat distribuirea de dividende în valoare însumată de 271,36 milioane lei. citeste stirea »
Doar a 6-a parte din profitul net al IAR Brașov va merge către acționari sub formă de dividende. Randament de numai 2,2%
Producătorul de elicoptere IAR Brașov propune distribuirea de dividende în valoare de numai 4,25 milioane lei. Mai mulți bani, 7,00 milioane lei, sunt alocați pentru răscumpărarea de acțiuni. citeste stirea »
Producătorul finlandez de saune Harvia, cu fabrică în România, a intrat pe bursa din Helsinki și a atras 45 milioane euro. Operațiunea evaluează compania la peste 93 milioane euro
Producătorul finlandez de saune și accesorii Harvia, prezent și în România, cu o unitate de producție în Harghita, s-a listat pe bursa de la Helsinki, operațiune prin care a atras aproximativ 45 milioane de euro. citeste stirea »
Omul de afaceri Constantin Boromiz poate retrage Boromir Prod de pe bursă. În urmă cu peste 10 ani, Vel Pitar părăsea BVB
După ce a achiziționat o treime din pachetul care a făcut obiectul unei oferte publice, acționarul majoritar al companiei Boromir Prod, omul de afaceri Constantin Boromiz, poate retrage societatea de pe bursă. citeste stirea »
Statul limitează drastic deducerile fiscale la cesiunile de creanțe. Iohannis a risipit speranțele bancherilor
Statul a limitat puternic deducerile fiscale pe care instituțiile de credit le obțin din vânzarea creditelor neperformante, care ar ajunge să obțină chiar mai puțin decât prețul de vânzare în cazul pachetelor de creanțe de consum. citeste stirea »
< ziua precedentă | ziua următoare >