Ştiri financiare

17 octombrie
Roșu pe linie pentru a patra zi la BVB
Acțiunile românești și-au continuat declinul început luni, pe un rulaj în scădere, cu aproximativ 20 de milioane de lei sub media zilnică din acest an. Toți indicii de la BVB au încheiat ziua în teritoriu negativ, cea mai mare depreciere, de 0,81%, fiind consemnată la nivelul sectorului societăților financiare. citeste stirea »
Intercapital Invest se retrage de pe piață după 22 ani de activitate și recomandă clienților să își transfere conturile la Tradeville
Intercapital Invest, una dintre cele mai mari companii independente de brokeraj din România, cu o vechime de peste 20 de ani, a anunțat că se va retrage de pe piața de capital și a recomandat clienților să își transfere conturile către Tradeville, cu care va încheia un parteneriat în acest sens. citeste stirea »
Irlanda vrea să atragă 3,2 miliarde euro prin listarea băncii AIB, cea mai mare ofertă publică din Europa din 2017
Guvernul irlandez vrea să atragă circa 3,2 miliarde de euro prin vânzarea unei participații de 27% la Allied Irish Banks (AIB), a doua mare bancă din țară, care va reveni pe piața financiară la șapte ani după ce a fost aproape de un faliment care a obligat Irlanda să ceară sprijin financiar internațional în timpul crizei financiare mondiale, transmite Bloomberg. citeste stirea »
Cetelem estimează un avans al volumului de credite de 36% în acest an, până la 1,365 miliarde lei
Instituția financiară nebancară Cetelem România, parte din grupul francez BNP Paribas Financial Services, estimează un avans de 36% al volumului de credite acordate în acest an, până la 1,365 miliarde lei (300 milioane euro), pe fondul avansului salariilor, al scăderii șomajului și al îmbunătățirii procedurilor de obținere a unui credit, potrivit informațiilor furnizate joi de reprezentanții companiei, la solicitarea News.ro. citeste stirea »
MedLife și Conpet au fost incluse în proiectul InvestingRomânia lansat de BVB
MedLife și Conpet, companii intrate în componența indicelui BET în urmă cu trei luni, sunt cei mai noi membri ai proiectului InvestingRomânia, lansat recent de Bursa de Valori București (BVB). Portalul de informații financiare dedicat investitorilor ajunge astfel la 15 companii listate. citeste stirea »
Moldovenii de la Asito Kapital, foștii asigurători Lukoil în România, vor acoperi pierderile generate de eventuale erori ale șefilor Hidroelectrica. Limita este de până la 50 milioane euro
Asito Kapital a câștigat licitația pentru furnizarea unei polițe care să acopere, în limita a 50 de milioane de euro, prejudiciile provocate Hidroelectrica de eventuale erori de management, omisiuni sau predicții greșite ale membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere ai producătorului de energie electrică. citeste stirea »
Euro coboară spre 4,59 lei, căderea Guvernului reducând presiunea pe leu
Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,5915 lei/euro, în scădere cu 0,16% față de nivelul precedent, în condițiile în care căderea Guvernului Grindeanu în urma moțiunii de cenzură a redus presoiunea asupra leului, investitorii așteptând acum indicii despre formarea unui nou Executiv. citeste stirea »
STUDIU Două treimi dintre români vor să cheltuiască mai mult în 2017. Puterea de cumpărare a rămas constantă
Creșterea economiei românești din 2016 a încurajat consumatorii români, iar 62% dintre respondenți au declarat că vor cheltui mai mult în acest an, cu 4 puncte procentuale mai mult decât anul precedent, în condițiile în care puterea de cumpărare a rămas constantă pentru 46% dintre respondenți, economia ar putea crește puternic în acest an, iar șomajul este așteptat să scadă, a explicat joi directorul de vânzări și marketing în cadrul grupului financiar francez BNP Paribas Personal Finance, din care face parte instituția financiară nebancară Cetelem, Pascal Roussarie, citând date din studiul anual al Cetelem privind consumul gospodăriilor din Europa și nivelul de încredere al europenilor, L'Observatoire. citeste stirea »
Holdingul financiar japonez Nomura își va transfera sediul central european din Londra la Frankfurt, după Brexit
Holdingul financiar japonez Nomura a decis să își transfere sediul central european din Londra la Frankfurt, după Brexit, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg. citeste stirea »
Erste: PSD va propune un premier integru, cum a cerut Iohannis. Noul Guvern va fi fidel actualului program
PSD și ALDE vor respecta condiția președintelui Klaus Iohannis de a propune un premier integru și fără probleme de ordin legal, consideră analiștii Erste Group, care se așteaptă ca viitorul Cabinet să urmeze măsurile economice și fiscale incluse în programul actual al social- democraților, chiar dacă acesta va duce la depășirea țintei de deficit bugetar. citeste stirea »
< ziua precedentă | ziua următoare >