Ştiri financiare

17 octombrie
Acțiunile Romcab Târgu Mureș s-au prăbușit cu peste 13%. De la începutul anului, pierderea este de de 35%
Fabricantul de cabluri cu fibră optică Romcab și-a exacerbat astăzi picajul la nivelul capitalizării bursiere. Cotația a căzut cu 13,69%, până la nivelul de 5,42 lei/acțiune, reper cu peste o treime sub ultima valoare de tranzacționare a anului trecut. Scăderea a fost alimentată după ce compania a anunțat că vrea să se îndatoreze cu 200 de milioane de euro, sumă care deja este de aproape 18 ori mai mare decât capitalizarea actuală a companiei de 50,87 milioane lei (11,29 milioane euro). citeste stirea »
Lira și euro au crescut puternic, dar acțiunile europene au scăzut pentru a doua zi
Lira sterlină și euro au crescut puternic marți în raport cu dolarul, după discursul premierului britanic referitor la strategia de Brexit, însă acțiunile principalelor companii europene au consemnat scăderi pentru a doua ședință consecutiv. Deloc surprinzător, multinaționalele din Marea Britanie, în frunte cu producătorul de tutun BAT, au consemnat printre cele mai mari pierderi, afectate de aprecierea lirei. citeste stirea »
Fondul Proprietatea convoacă acționarii pentru a aproba reducerea capitalului social cu peste 500 milioane lei
Fondul Proprietatea a convocat pentru 28 februarie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pentru reducerea de capital social la 5,24 miliarde lei, prin tăierea valorii nominale a acțiunilor la 0,5200 lei/acțiune, de la 0,5700 lei/acțiune. citeste stirea »
Curtea Constituțională pronunță mâine decizia pe Legea conversiei creditelor în franci elvețieni
Curtea Constituțională va pronunța miercuri decizia pe Legea conversiei creditelor în franci elvețieni, după o amânare de aproape două luni. Decizia CCR este așteptată de debitorii cu credite în moneda elvețiană, afectați de creșterea cursului, îndeosebi în ultimii doi ani, dar și de băncile care au acordat astfel de credite și ar putea fi nevoite să suporte pierderi. citeste stirea »
Fondurile închise de la BVB au obținut profituri cumulate de aproape 200 milioane euro
Fondul Proprietatea și cele 5 SIF-uri listate la cota Bursei de Valori București au realizat anul trecut profituri nete cumulate de 886,15 milioane lei (196,64 milioane euro). În ultima parte a anului, performanța a slăbit, câștigurile fiind cu 15% mai mici decât cele raportate la 9 luni. citeste stirea »
Dolarul se depreciază după ce Trump a afirmat vineri că moneda este prea puternică
Dolarul s-a depreciat marți față de majoritatea monedelor importante, iar prețurile aurului și obligațiunilor au crescut, după ce președintele american ales Donald Trump a afirmat vineri, într-un interviu acordat Wall Street Journal, că moneda americană este prea puternică, transmite Bloomberg. citeste stirea »
EXCLUSIV Cum se va finanța Guvernul anul acesta
Guvernul va împrumuta anul acesta circa 50 de miliarde de euro de pe piața internă și 3 miliarde de euro de pe piețele externe, a declarat, pentru Profit.ro, la Viena, Ștefan Nanu, șeful Trezoreriei Statului. De la populație vor fi împrumutate sume mai mari decât anul trecut. Când vor fi lansate emisiunile de eurobonduri . citeste stirea »
Lira sterlină crește puternic după anunțul lui May că va cere votul Parlamentului pentru acordul Brexit
Lira sterlină este în creștere marți cu 2,36% față de dolar, după ce premierul britanic Theresa May a anunțat că va solicita votul Parlamentului pentru acordul final de ieșire din Uniunea Europeană, transmite MarketWatch. citeste stirea »
Profitul net al Morgan Stanley s-a dublat în trimestrul patru, la 1,5 miliarde dolari
Profitul net al băncii americane Morgan Stanley s-a dublat în trimestrul patru, la 1,51 miliarde de dolari, depășind cu mult așteptările analiștilor datorită operațiunilor de trading,care au depășit cu mult așteptările în urma alegerilor prezidențiale câștigate de Donald Trump, transmite Reuters. citeste stirea »
Asirom a câștigat contul de asigurări de sănătate al Romgaz și va încasa 13,7 milioane de lei
Asirom VIG a câștigat licitația pentru furnizarea de servicii de asigurare voluntară de sănătate a celor 6.300 de angajați ai Romgaz. Cu o perioadă de 2 ani, polița a fost estimată la 13,78 milioane de lei și a fost atribuită pentru 13,68 milioane de lei. citeste stirea »
< ziua precedentă | ziua următoare >