Ştiri financiare

17 octombrie
Bursa de la București, cu ochii pe americani, dar cu ancoră mare dinspre dividende
În condițiile unei zile negative pe bursele europene, piața a fost „roșie” și la București, însă declinul indicelui reprezentativ a fost doar de un sfert de procent. Ovidiu Șerdean, broker la IFB Finwest, spune că investitorii de la BVB au în vedere dividendele generoase acordate de companiile listate românești. „Vânzătorii nu vând la orice preț.” citeste stirea »
Un start-up pentru tranzacții cu monede virtuale din Cluj a procesat tranzacții de 100 milioane lei, de la lansarea din decembrie 2015
Platforma de tranzacționare de monede digitale CoinFlux din Cluj-Napoca, lansată în decembrie 2015, a depășit la mijlocul lunii martie pragul de 100 de milioane de lei tranzacționați (22 milioane euro). Valoarea a fost atinsă în urmă realizării a peste 12.000 de tranzacții de schimb cu monede bitcoin, litecoin, ether și ether classic. citeste stirea »
Acțiunile Ferrari au urcat la un nivel record după ce Sebastian Vettel a câștigat Australian Grand Prix
Acțiunile Ferrari au urcat luni la un nivel record la bursa din Milano, după ce Sebastian Vettel a câștigat Australian Grand Prix, readucând scuderia italiană în fruntea clasamentului Formulei 1, după 27 de curse, relatează Bloomberg. citeste stirea »
Deutsche Bank nu știe cum să modifice un acord de finanțare de 300 milioane de dolari convenit cu Donald Trump
O condiție dintr-un acord al Deutsche Bank cu Donald Trump, de finanțare a afacerilor sale imobiliare, a devenit o bătaie de cap pentru banca germană, eforturile de restructurare a unei părți din datoriile de 300 de milioane de dolari fiind blocate, transmite Bloomberg. citeste stirea »
Euro scade la 4,55 lei, leul continuă să crească în fața principalelor valute
Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,5500 lei/euro, leul continuând să se aprecieze, în trend cu monede din regiune, dar analiștii îndeamnă la prudență. citeste stirea »
Qatarul va anunța investiții majore în Marea Britanie, înainte de declanșarea oficială a Brexit
O delegație din Qatar formată din peste 400 de oficiali și lideri de afaceri face luni și marți o vizită în Marea Britanie, urmând să anunțe investiții majore în țara care se pregătește să iasă din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg. citeste stirea »
Analiști: Euro poate coborî la minimul ultimilor 15 ani în cazul victoriei lui Le Pen la președinția Franței
Euro poate coborî la cel mai redus nivel al ultimilor 15 ani dacă Marine Le Pen va deveni președinte al Franței, cu o reacție imediată similară cu cea avută de lira sterlină după votul pentru Brexit al britanicilor din iunie 2016, potrivit analiștilor intervievați de Bloomberg. citeste stirea »
Dolarul a scăzut aproape de minimul ultimelor două luni după eșecul proiectului pentru sănătate al lui Trump
Dolarul a scăzut luni aproape de cel mai redus nivel din ultimele luni față de un coș de valute, din cauza temerilor provocate de șansele adoptării reformei fiscale a președintelui american Donald Trump, după eșecul proiectului pentru sănătate, transmite Reuters. citeste stirea »
Banca Comercială Carpatica va numi doi membri în consiliul de administrație
Banca Comercială Carpatica (simbol bursier BCC) va numi doi membri în consiliul de administrație în Adunarea Generală a Acționarilor ce va avea loc pe 27 aprilie, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori București. citeste stirea »
Băncile și recuperatorii ar urma să obțină mai greu executarea silită a rău-platnicilor cu credite ipotecare
Debitorii vor avea mai multe drepturi dacă ajung în situația de a nu-și mai putea plăti creditele ipotecare. Suspendarea executării silite va opera de drept, fără plata cauțiunii în procedura de contestație la executare, stabilește un proiect. De asemenea, prețul de vânzare silită a imobilelor în licitație ar urma să fie fixat la cel puțin 75% din valoare datoriei, iar recuperatorii de creanțe nu ar mai putea obține plata dobânzilor și penalităților. citeste stirea »
< ziua precedentă | ziua următoare >